EA’s Mobiele Zomer 2010

Voor deze zomer heeft EA 11 nieuwe titels in de planning die moeten verschijnen op iOS, Java, Android en/of Nintendo’s DSi. Onder deze titels zit onder andere Command & Conquer 4 Tiberian Twilight, de opvolger van Teberium Wars uit 2008.

Madden NFL 11, de officiële American Football game, zal verschijnen op alle iOS toestellen, inclusief de iPad. EA heeft er voor gekozen om van Madden NFL een line-drawing game te maken ala Flight Control. Naast Madden NFL, zal ook NCAA Football het levenslicht zien. NCAA is de college versie waar Amerikaanse scholen met elkaar de strijd aan gaan. Of deze football games ook in de Nederlandse App Store zullen verschijnen is overigens niet geheel duidelijk.

Ook Reckless Racing zal alleen op iOS toestellen uitkomen. Reckless Racing wordt een ouderwetse top-down racer met volledige multiplayer ondersteuning.

Need for Speed Nitro X zal volgends EA één van de betere racegames op DSiWare worden. De game zal 18 auto’s en 16 tracks bevatten die allemaal afkomstig zijn van de originele Need for Speed Nitro.

Speciaal voor Android toestellen op het T-Mobile netwerk komt EA met The Sims 3 Collectors Edition. Deze game zal standaard op de Galaxy S van T-Mobile aanwezig zijn. Ook zal EA een nieuwe versie van SimCity uitbrengen onder de titel SimCity Deluxe en een The Sims deel onder de naam The Sims 3 Ambitions. Beiden komen alleen uit voor iOS toestellen.

Samen met Hasbro zal EA ook Yahtzee en Risk uitbrengen. Deze bordspellen die geen introductie nodig hebben, zullen ook enkel op iOS toestellen beschikbaar komen.

De laatste iOS titel in de roadmap van EA is de klassieker R-Type. EA heeft beloofd dat de nieuwe versie van deze epische side scrolling shooter trouw zal blijven aan de arcade hit uit de jaren tachtig. Dit is zeker een game die we hier bij The Gadgeteers in de gaten zullen houden.

Tot slot dan Command & Conquer 4 Tiberian Twilight. Dit deel zal ongetwijfeld een must-have worden voor iedere gamer met een Java of Brew toestel. Inderdaad, C&C 4 komt vooralsnog niet naar iOS. Wij waren zeer enthousiast over deel 3 en zijn dan ook benieuwd wat EA dit keer in petto heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events