Review: Adapt Eco Case

Afgelopen maandag en dinsdag is een groot deel van de Nederlandse telecom sector in Nieuwegein neergestreken om daar tijdens de tele-visie beurs de laatste snufjes en acties te promoten. Onder de exposanten kwamen we het bedrijf Adapt tegen dat dit jaar een wel heel opvallende lijn met telefoonhoesjes presenteerde.

Het gaat hierbij om de Adapt Eco Line. Dit zijn telefoonhoesjes (ook verkrijgbaar voor netbooks en ebooks) gemaakt van natuurkurk. Nu ken ik kurk van de fles en van de jaren 60 vloeren, maar dat ook dit soort producten er van gemaakt kunnen worden, was mij totaal onbekend.

Het leuke van kurk is dat het veel natuurlijke eigenschappen bevat die goed van pas komen bij een telefoonhoesje. Het materiaal laat geen water door (de open stukken in het hoesje uiteraard wel) en kan tegen hoge temperaturen (kurk is een natuurlijk brandwerende bast voor bomen). Ideaal dus voor iedereen die weleens last heeft van een smeltende iPhone o.i.d.

Natuurlijk is kurk een product waar we (mede dankzij de Franse wijndrinkers) steeds minder van hebben. Binnen de eco line heeft Adapt dan ook een afspraak met ‘Trees for Cities’ om bomen terug te planten. Voor iedere 21 hoesjes die verkocht worden, zal Adapt een boom planten. Op dit moment staat de teller op 114 bomen ofwel 2.394 verkochte hoesjes.

De hoes die ik mee kreeg om te testen was voor een HTC HD2. Helaas heb ik die hier niet liggen, maar zoals op de foto te zien is, past mijn iPod Touch er ook prima in. Het is uiteraard wel aan te raden om het juiste hoesje voor jouw telefoon te kopen. Naast een telefoon, heeft het hoesje ook twee handige vakjes om bijvoorbeeld een visitekaartje of pasje in te doen.

Naast de kurkhoesjes met kurkkleur, komt Adapt ook met zwarte en witte hoesjes. Deze zijn helaas voorzien van een verflaagje en daardoor een stuk minder natuurvriendelijk.

Adapt verkoopt de hoesjes in doosjes van 100% gerecycled papier. In plaats van plastic of metaal, gebruiken ze een stukje hennep touw om het hoesje in het doosje vast te zetten. Een 100% verantwoorde verpakking dus.

Deze Gadgeteer zegt: “Creatief met Kurk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 comments on “Review: Adapt Eco Case”

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram