Review: C&C Red Alert

Vandaag bekijken misschien wel de belangrijkste iPhone release van EA Mobile; Command & Conquer – Red Alert. De game is verre van goedkoop, en een game uit de Command & Conquer serie heeft natuurlijk wel iets waar te maken.

De game start in de bekende Russische atmosfeer die we al jaren kennen. Mars geluiden en zeppelins vullen het rode menu. Wat echter wel opvalt is dat EA dit keer geen video’s in de game heeft gestoken. Erg jammer gezien ze daar op de iPhone natuurlijk wel alle ruimte voor hebben.

Zodra ik mijn eerste game start, komt er een zeker ‘wouw’ gevoel naar boven. De game is volledig 3D en de graphics doen niet onder voor die van Red Alert 2 op de PC. De gameplay is toch even wennen. Het is vrij complex om de game te besturen zonder het gemak van een muis. Gelukkig heeft EA veel tijd besteed aan een uitgebreide tutorial.

De levels variëren sterk qua formaat en moeilijkheid. Toch zijn de levels niet te groot voor het relatief kleine scherm. Helaas laat de AI wel nog iets te wensen over. Zo willen soldaten weleens stoppen met lopen als er een boom op de route staat. Ze snappen niet dat je daar omheen zou kunnen lopen. Dit is iets waar EA echt nog even aan zal moeten trekken.

Naast het spelen van de verschillende campagnes voor de strijdende partijen, is het ook mogelijk om te kiezen voor de Skirmish optie. Helaas is er geen multiplayer, maar toch leuk als je klaar bent met het spel.

Over uitspelen gesproken, deze game is ook de eerste van EA die in-game payments toestaat. Op deze manier kan je als speler nieuwe maps en add-ons downloaden om op die manier de speelduur te verlengen. Helaas deed die functie het echter nog niet toen wij de game speelden.

Graphics: 9
Gameplay: 7
Geluid: 7
Totaal: 7.6
Testtoestel: iPhone

Deze Gadgeteer zegt: “Red Alert op de iPhone is een beleving!”

Direct Downloaden naar jouw iPhone of iPod Touch

Direct Downloaden naar jouw iPad

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.