Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Brain Genius Deluxe

Met Brain Genius van Glu starten we onze eerste Android game review hier op TheGadgeteers.nl. Brain Genius is een hersen trainer zoals we ze kennen dan o.a. de Nintendo DS en natuurlijk omroep Max 😉

Wat ons meteen opvalt in de game is dat we niet teveel belast worden met dialogen. Het centrale karakter in de game (een professor) legt heel kort uit wie hij is en na het maken van een klein profiel kunnen we al meteen aan de slag met onze dagelijkse tests.

Ook bij deze dagelijkse tests krijgen we niet meer uitleg dan nodig en dat is voor de verandering best eens lekker. Ik hou wel van dit soort behendigheid games, maar zit over het algemeen toch echt niet op lange, zinloze dialogen te wachten.

De game bevat 15 mini games die makkelijk speelbaar zijn. Het gaat in alle games om zoveel mogelijk resultaat binnen een bepaalde tijd. De game maakt daarbij veel gebruik van zowel het touch screen van het toestel (in ons geval de HTC Hero) en de bewegingssensoren. Nog belangrijker is dat de game soepel loopt, iets dat bij Android games toch vaak een probleem blijkt te zijn.

Grafisch zit de game goed in elkaar, maar het geluid had wat beter gemogen. Het geluid doet nu meer aan een circus denken dan aan iets anders. De game is gratis te downloaden van de Android Market dus dan nemen we het geluid maar op de koop toe.

Graphics: 7
Gameplay: 8
Geluid: 7
Totaal: 7.3
Testtoestel: HTC Hero

Deze Gadgeteer zegt: “Brain Genius Deluxe is gewoon een leuke braintrainer.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.