Einde N-Gage in Zicht

De geruchten deden al ruim een jaar de ronde, maar de verkoop van N-Gage games op het reguliere Ovi kanaal waren een sterke aanwijzing dat het er nu toch echt aan zat te komen. N-Gage heeft gefaald, voor de tweede en waarschijnlijk laatste keer.

Afgelopen vrijdag heeft Nokia dan ook officieel laten weten dat het de N-Gage service stop zal zetten. Per direct betekend dat dat nieuwe games alleen nog op Ovi verschijnen. Bestaande games kunnen tot September 2010 gewoon op N-Gage.com gekocht worden. Ook het community platform achter N-Gage zal zeker tot einde 2010 in de lucht blijven. Daarna zullen ook die servers uit worden gezet. Nokia vertegenwoordigers hebben al wel laten weten dat er mogelijk een vervangend community platform voor Ovi zal komen. Hoever die ontwikkeling is en of het op tijd zal komen om N-Gage te vervangen is echter onzeker.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram