Review: SonyEricsson W760

Afgelopen week stuurde SonyEricsson ons de W760, de nieuwste Walkman Phone. Met Walkman Phone bedoelt SonyEricsson met name dat de muziek besturing op een handige plek zit weggewerkt. Verder kan je er natuurlijk prima op gamen. Dat laatste komt in een volgende review aan de orde.

De W760 is wat ze een slider noemen. Het toestel ligt lekker in de hand en alle knoppen zijn goed toegankelijk. De W760 is standaard met o.a. GPS uitgerust en gaat daarmee richting de connectiviteit van Nokia's N95 zonder dat het een smartphone is.

De telefoon komt standaard met datakabel, software en een koptelefoon. Helaas is het echter niet het walkman in-ear model dat bij diverse andere toestellen van SonyEricsson zit. In-ear heeft toch al snel mijn voorkeur.

Het onder andere mogelijk om Flash Lite animaties als screensaver of wallpaper te gebruiken. Deze animaties reageren o.a. op de diverse bewegings-sensoren in het toestel waardoor bepaalde animaties allerlei vreemde gebeurtenissen laten zien.

Over die bewegings-sensoren gesproken, de game ervaring is in de W760 een stuk beter dan in eerdere modellen waar SonyEricsson deze technologie in gebruikte voor o.a. shake control. Wanneer ik nu een potje need for speed speel, reageert het toestel echt als een analogue stick waardoor ik vrij nauwkeurig kan sturen.

De telefoon komt dus onder andere standaard met GPS en SonyEricsson heeft dan ook gezorgd dat daar de nodige leuke en handige software bij beschikbaar is. Zo zit niet alleen Google Maps standaard op het toestel, maar ook de SonyEricsson Sports Tracker. Met deze tracker is het mogelijk om afstanden en tijden tijdens het hardlopen bij te houden. Na de eerste keer is het zelfs mogelijk om een wedstrijd tegen jezelf te rennen!

Verder beschik het toestel voor diverse multimedia toepassingen over een XMB toolbar zoals we die ook kennen van de PSP en de PS3. De invloed van Sony op de joint venture wordt dan ook steeds duidelijker.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram