Review: Tetris Blockout

Afgelopen week stuurde EA mij het spel Tetris Blockout. Meteen na het starten van deze mobile game dreef mijn gedachte af naar 1990. 1990 was het jaar dat deze jonge al zijn spaargeld bij elkaar legde om zijn eerste GameBoy te kopen. Daar zat Tetris gratis bij.

Het menu van de game is helder en strak vormgegeven. Zodra de game start, kom je in een semi-3D omgeving. In tegenstelling tot het klassieke Tetris is de onderste lijn die je moet vullen veranderd in een oppervlakte dat je vol moet zien te storten. Wanneer de stapel blokken de top bereikt, ben je (traditioneel) af.

De besturing van de game is even wennen omdat het het bovenaanzicht niet altijd even overzichtelijk is. Ook het juist roteren vraagt enige oefening. Wanneer je dit eenmaal goed door hebt, is Tetris Blockout toch een heerlijke casual game om je mee terug te trekken.

Graphics: 8
Gameplay: 6
Geluid: 8
Totaal: 7.3

Testtoestel: Nokia N73

Deze Gadgeteer zegt: “Tetris Blockout is een complexe variant op een simpel spel. De game is leuk, maar velen zullen liever de originele Tetris spelen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events