Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Apple Heeft een Fix voor PDF Exploit, nu Wij Nog

Door het gemak van jailbreaken met jailbreakme.com, is een grote PDF exploit blootgelegd waarmee hackers jouw iPhone, iPad of iPod Touch kunnen overnemen. Na kritieken van anti-virus bedrijven als McAffee heeft Apple gisteren een fix aangekondigd.

Een woordvoerder van Apple heeft aangegeven dat ze weten waar het probleem zit (men kan namelijk software verstoppen in een font in een pdf bestand) en dat de oplossing klaar is. Deze oplossing zal in een volgende iOS update uitgerold worden. Wanneer die update verschijnt (mogelijk iOS 4.1 waar we gisteren over berichtten), werd echter niet vermeld. Tot die tijd zijn er dus twee dingen die je kan doen;

1 – Je gaat nog snel even naar jailbreakme.com omdat die site na de update niet meer zal werken. Op de alternatieve app store onder de naam Cydia kan je PDF Loader Warner downloaden zodat je in ieder geval een waarschuwing krijgt wanneer je per ongeluk een PDF bestand wilt openen.

2 – Je wacht tot Apple’s update er is en blijft ver weg van vreemde PDF bestanden in de hoop dat jouw iPhone niet onverwacht met allemaal vage 0900 nummers gaat bellen. Wij kiezen voor de laatste oplossing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.