Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Banshee Seizoen 1 (DVD)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Indianen
  • Rednecks
  • Mafioso
  • Roemenen
  • en Amish

THE BAD

  • Geen

Uit de stal van Cinemax en HBO hebben we vandaag een serie gekregen met een wel heel opvallende cover. Het gaat om de serie Banshee. Een serie zo goed dat je de tien uitzendingen het liefst in één ruk kijkt.

Banshee gaat over een rustig dorpje met dezelfde naam in Amerika. Aan de rand van het dorp werken de Amish hard op het land terwijl de indianen de Casino’s runnen en één Amish crimineel de touwtjes echt in handen lijkt te hebben. Tot de dag dat die andere crimineel in het dorp komt en de identiteit van de sheriff heeft aangenomen.

Dat laatste klinkt als een lastige opgave voor de schrijvers van de serie Banshee. Hoe zorg je nou dat een crimineel wordt aangesteld als handhaver van de wet. In de eerste vijf minuten wordt dit op werkelijk geniale manier uitgelegd. Denk aan het juiste moment en de juiste plek… En een drag queen die handig is met computers.

Banshee Packshot

Al snel blijkt Banshee een serie te zijn met een voor mijn gevoel geniale cast. De hoofdrol is weggelegd voor Antony Starr die de rol van ex-crimineel en nieuwe sheriff Lucas Hood. Hoewel je zou verwachten dat hij als Sheriff al snel de rol van maffiabaas over zou nemen in het dorp, is het op zijn zachtst gezegd opvallend dat hij zich niet laat omkopen door de lokale criminelen. Sterker nog, hij ontwikkelt zich in no-time tot keiharde cop met een eigen agenda. Een vos verliest immers wel zijn haren, maar nooit zijn streken. Het zijn dan ook zijn vrije dagen waarop hij rustig terug gaat naar de stad om even een kunstroof uit te voeren.

Toch blijft zijn rol niet lang onbestraft. Het blijkt namelijk dat Hood nog een rekening te verheffen heeft met een andere grote crimineel met de naam Rabbit (Ben Cross) en ook zijn voormalige partner in crime blijkt in Banshee een nieuw leven te hebben gestart.

Je snapt, Banshee is een serie die ongelofelijk rijk is aan verhaal en het is dan ook knap dat het hele verhaal van seizoen 1 in slechts tien afleveringen is gepropt.

Banshee-Discs

Extra’s

Meteen aan het begin van de serie zit een enorme crash. In Bus Crash kom je alles te weten over hoe dit in beeld is gebracht. Town’s secrets geeft meer verdieping in de duistere geheimen van het dorp. In Banshee Origins krijgen we een soort van prequel op de serie waarin we meer over de achtergronden van de karakters te weten komen. Daarnaast zijn er ook makin of documentaires van afleveringen 7 en 8 gemaakt. Daarnaast zijn er natuurlijk nog de verwijderde scenes en is er de trailer van seizoen 2. Met andere woorden, Banshee is rijk aan extra’s.

Conclusie

Er zijn veel mooie series dit jaar, maar qua actieseries springt Banshee er met kop en schouders tussenuit. Het is de eerste serie die een oprechte tien van mij krijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.