Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

HTC komt met ‘Ultrapixel’ smartphone

HTC heeft gisteravond in Londen haar nieuwe vlaggenschip toestel, de HTC One gepresenteerd. Het toestel dat voorzien is van de nieuwste HTC technieken waaronder de aanwezigheid van een Ultrapixel camera.

Uiterlijk

Voor de HTC One heeft HTC voor een aluminium unibody design gekozen. Qua display is de HTC One uitgerust met een 4.7 inch display met een resolutie van 1080×1920 pixels. Inderdaad, Full HD en met 469 pixels per inch, scherper dan de iPhone 5. Qua design heeft hij natuurlijk wel iets weg van de iPhone 5, maar laten we hopen dat de achterkant beter tegen krassen kan dan die van Apple.

HTC One Zwart

Specs

Onder de motorkap van de HTC One vinden we een snelle quad-core 1.7GHz CPU met 2GB aan RAM werkgeheugen. Graphics komen van een Adreno 320 GPU.

HTC Sense vernieuwd

HTC heeft haar Sense Android interface ook geheel vernieuwd. De belangrijkste vernieuwing is de aanwezigheid van HTC Blinkfeed. Deze vernieuwing plaatst alle updates van sociale netwerken, e-mails, SMS berichten etc op één locatie zodat je niet tussen apps en sites hoeft te wisselen. HTC raadpleegt hiervoor 1.400 mediabronnen en scant ook nog eens 10.000 artikelen per dag op relevantie voor jouw profiel. Mocht je het design herkennen? Het heeft inderdaad wel wat weg van de interface van Windows Phone.

Met HTC Sense TV verandert de HTC One in een interactieve programmagids en afstandsbediening. Het toestel kan hiervoor een uitgebreide database met infraroodcodes voor diverse TV’s en settop boxen raadplegen.

HTC One

HTC BoomSound

HTC stond al bekend om de samenwerking met Beats Audio, maar de HTC One heeft een andere innovatie. Aan de voorkant van het toestel zitten namelijk stereo speakers verwerkt.

HTC Ultrapixel Camera

De HTC One is van een f/2.0 lens voorzien met een sensor die 300% lichtgevoeliger is dan traditionele sensoren. Dit komt doordat de One eigenlijk drie 4.3 megapixel sensoren combineert, een bijzonder stukje innovatie.

Onder de noemer Zoe Photo introduceert HTC ook een nieuwe manier van fotograferen waarbij video’s en foto’s worden gecombineerd. Doordat deze tegelijk worden genomen, mis je nooit het perfecte fotomoment. Tenzij je te laat start natuurlijk ;-).

Beschikbaarheid

De HTC One ligt 15 maart in de schappen en gaat dan €699 kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.