Picture of Dennis van Dijk
Dennis van Dijk

Review: James Bond – Diamonds are Forever (Blu-Ray)

Dennis van Dijk beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Ze halen grafisch het maximale uit de originele film
  • Leuke extra's

THE BAD

  • -

Deze week is James Bond week. De nieuwe SkyFall ging in première en fans wereldwijd kijken nog eens terug naar de klassieke bond films die in de afgelopen 50 jaren zijn uitgekomen. Dat kan nu ook op Blu-Ray. Daar is een hele mooie box voor uitgekomen. Of de oude bondfilms Blu-Ray waardig zijn, hoor je vandaag van mij. Ik bekeek namelijk de geremasterde versie van Diamonds are Forever.

Achtergrond

Diamonds are Forever is de zevende bond film die werd uitgebracht. Hij draaide in 1971 in de bioscopen en de rol van James Bond werd vergeven aan Sean Connery. Het verhaal komt van het gelijknamige boek van Ian Fleming, maar de volgorde klopt niet helemaal. Het was namelijk het vierde bondverhaal dat hij schreef in plaats van het zevende.

Grafisch

Je kunt je voorstellen dat ze in 1971 nog helemaal niet bezig waren met HD, of digitale TV op zichzelf. Het remasteren van de film voor Blu-Ray moet dan ook een hele klus zijn geweest. Hoe dit in de praktijk uitpakt? De film bevat nogal wat ruis vergelijkbaar met wanneer je in te weinig licht een filmpje probeert te schieten. Buiten dat is het beeld wel goed scherp en zelfs geschikt voor breedbeeld. Voor mijn gevoel hebben ze echt wel het maximale uit het origineel proberen te halen.

Geluid

Qua geluid had ik al niets te klagen over de DVD release van Diamonds are Forever. Die heb ik namelijk zelf ooit gekocht in een hele mooie, grote James Bond koffer. Qua geluid kan ik geen verbetering waarnemen. Moet dat ook? Nee, eigenlijk niet…

Extra’s

De studio heeft duidelijk haar best gedaan op de extra’s. Een aantal kende ik al van de DVD, maar de hoeveelheid op de Blu-Ray is voor de echte fans echt helemaal geweldig. Naast het afspelen van de film met MI6 commentaar, zijn er enorm veel korte documentaires met achtergrondinformatie en een echte beeldbank met foto’s die tijdens het filmen zijn genomen.

Conclusie

De versie van Diamonds are Forever die ik keek, maakt deel uit van de James Bond collectie waar alle films van de afgelopen 50 jaar op staan. Alle films zijn (als ze dat nog niet waren) omgezet naar HD formaat. Ze bevatten ook allemaal de nodige extra’s. Voor fans (zoals ikzelf) is dit echt een must have.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.