Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Nintendo Lanceert het Gratis ‘Virtual Card Album’ (3DS)

Dat Nintendo niet alleen groot is in videogames is niet bij iedereen even bekend. Zo Timmert Nintendo in Japan al jaren aan de weg met haar Hanafuda speelkaarten. Sterker nog, dat doen ze al sinds 1889. Jaren later voegden ze hier onder anderen de Pokémon kaartjes aan toe en nu… het Virtual Card Album voor de Nintendo 3DS (en natuurlijk de Nintendo 3DS XL).

Het Virtual Card Album is een nieuwe app die bezitters van een 3DS systeem gratis uit de Nintendo eShop kunnen downloaden. Je krijgt er meteen al 5 gratis kaartjes bij waar helden als Mario en Sonic op te zien zijn. Een aantal daarvan zijn in 3D uitgewerkt.

Nieuwe kaarten pik je op via SpotPass. Net als met echte kaarten, kan je ook in het Virtual Card Album dubbele kaarten krijgen. Deze kan je dan weer ruilen met je vrienden. Ruilen kan via StreetPass of over het internet. Het is ook mogelijk om nieuwe spelkaarten via muntjes aan te schaffen. Deze ontvang je wanneer je de 3DS in slaapstand met je meeneemt. Zo ontvang je maximaal 10 munten per dag. De kaarten die je met muntjes aanschaft zijn zeldzaam, dus belangrijk om in de gaten te houden.

Virtual Card Album ligt nu in de eShop en kan tot 9 september gratis worden gedownload.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.