HISWA: Olympus Introduceert Drie Nieuwe Camera’s

Olympus heeft de HISWA in Amsterdam aangegrepen om een drietal nieuwe camera’s te presenteren. Het gaat om de SZ-20, SZ-30MR en de TG-810. Die laatste is met name interessant omdat het een camera uit de ‘Tough’ familie betreft.

SZ20

De SZ20 in de nieuwe instapper in de superzoom serie van Olympus. De camera beschikt over 12.5x optische zoom en kan (mede dankzij de 16 Megapixel sensor) filmpjes op 1080p schieten. De SZ20 beschikt ook over een 7.6CM LCD en diverse softwarematige kunstjes zoals het uit de hand kunnen schieten van panorama’s en gezichtsherkenning van zowel man als hond als het schieten van 3D foto’s.

SZ30MR

De SZ30MR is het grote broertje van de SZ20. De camera beschikt over 24x optische zoom (25-600mm). MR staat voor Multi-Recording en stelt je in staat om tijdens het maken van filmpjes ook foto’s te schieten zonder het filmen te onderbreken. Verder zijn de specs vergelijkbaar met de SZ20.

TG810

De TG810 blinkt uit in een heel ander gebied. Dit toestel is ‘build to resist’. De kamera kan een druk tot 100KG aan (de meeste mensen kunnen er dus gewoon op staan). Hij is schokbestendig (maximale val van 2 meter), kan gebruikt worden onderwater (tot 10m) en tijdens de Hollandse winters (tot -10). Opvallend is de Manometer die waarschuwt wanneer de camera te diep het water in gaat.

De TG810 bevat ook een GPS en een kompas zodat de camera niet alleen vastlegt waar je een foto hebt genomen, maar ook in welke richting dat was en op welke hoogte. Een andere interessante feature is TAP Control. Hiermee kan je de camera bedienen door erop te tikken. Ideaal wanneer je dikke handschoenen draagt.

De camera bevat een 5X optische zoom lens (28-140mm) en is net als de SZ serie in staat om 3D en panoramafoto’s te schieten. Daarnaast kan hij 720p filmpjes vastleggen. De foto’s legt hij vast op 14 Megapixel. De TG810 ligt later deze maand in de winkel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events