Logo GadgetGear.nl
Foto van Roy Christiani
Roy Christiani

Review: Sony WF-1000XM3, compact, mooi en een fantastisch geluid

Roy Christiani beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

 • Goede sound
 • Grote accu capaciteit
 • Mooie design
 • Handige powerstation
 • Sterke noise cancelling

THE BAD

Nog niet zo lang geleden lanceerde Sony haar Sony WF-1000XM3 in-ear headphone. Een kleine krachtpatser waarmee ze bij Sony eens te meer bewijzen dat ze weten hoe een goede in-ear headphone moet klinken!

Unboxing de Sony WF-1000XM3

De Sony WF-1000XM3 wordt geleverd in een nette en compacte doos. Net als bij een aantal andere concurrenten zitten de oordopjes in een mooi, klein doosje die meteen dient als powerstation.

Naast de koptelefoon vindt je in de verpakking :

 • 2 x Sony WF-1000XM3 oordopjes
 • 1 x powerstation
 • 6 x oordopjes verkleinner
 • 1 x gebruiksaanwijzing

Sony WF-1000XM3

Het design

Sony heeft met de introductie WF-1000XM3 een mooi, degelijk en stijlvol product op de markt gebracht. De oordopjes zijn compact, goed afgewerkt en voorzien van een mooie mat zwarte afwerking. Bij Sony hebben ze ervoor gekozen de oordopjes (o.a. in de vorm van het logo) maar ook de powerstation te voorzien van bronze accenten. Een gewaagde maar goede keuze wat ons betreft.

Sony WF-1000XM3

Ook de binnenkant van de oordopjes zijn goed en netjes afgewerkt met een mooie mat zwarte laag. De powerstation is aan de buitenkant voorzien van een soort rubberachtige coating. Deze coating is mooi om te zien maar is wel heel erg gevoelig voor vette vingers.

Ook de bronze coating op het dekseltje staat erg mooi alhoewel het ons wel opviel dat deze snel beschadigd. Jammer want in de praktijk zal je de powerstation toch veel in je jas of tas meenemen waardoor een kras bijna onvermijdelijk is. Dit is overigens niet het geval bij de rubberachtige coating want die is juist zeer goed bestand tegen krassen. Ach zoals Johan Cruijff zou zeggen, ieder nadeel heeft zijn voordeel.

De Sony WF-1000XM3 bedienen

De Sony WF-1000MX3 is standaard voorzien van touch bediening. Zo kun je met deze touch bediening (die te vinden is aan de zijkant van de oordopjes) o.a. noise cancelling en de functie ambiant sound aan/uit zetten. Ook kun je de touch functie gebruiken om tussen nummer te wisselen.

Tik je één keer op het rechter oortje dan begint de muziek te spelen of kun je deze pauzeren, dubbeltik je rechts dan ga je een nummer verder en tik je drie keer op je rechter oortje dan kun je weer een nummer terug. Daarnaast gebruik je het rechter oortje ook bij een inkomende oproep (dubbeltikken om op te nemen).

Sony WF-1000XM3

Technisch

Sony heeft de WF-1000XM# uitgerust met Bluetooth 5.0. Deze 5.0 verbinding zorgt ervoor dat je de oordopjes in een straal van 10 meter moet kunnen gebruiken. Helaas bleek dat bij ons in de praktijk niet altijd te werken. We hebben oordopjes getest in combinatie met de Samsung S9 maar helaas gaf deze combinatie sporadisch haperingen.Waar dit aanligt hebben we helaas niet kunnen achterhalen maar vervelend was het wel.

Noise cancelling

Over de noise cancelling willen we nog wel het één en ander zeggen. Deze is voor zo’n klein in-ear koptelefoon namelijk echt heel erg goed. Dit komt mede door de dubbel ruis-sensor die Sony heeft ingebouwd die ervoor zorgt dat er meer omgevingsgeluid kan worden gemeten. Daarnaast heeft Sony de WF-1000XM3 uitgerust met een goede processor die niet alleen het geluid goed onderdrukt maar daarnaast ook nog eens heel batterij vriendelijk is.

De app is echt een must-have

Je kunt de WF-1000XM3 gebruiken met een door Sony ontwikkelde app. Zo kun je met de app o.a. geluidsprofielen instellen, de sterke van de noise cancelling bedienen en ambient sound aan/uit zetten. Ook zie je in de app handig informatie zoals de batterij status van de oordopjes en de powerbank. Wat ons betreft is het downloaden van de app dan ook echt een must aangezien dit de gebruikerservaring vergroot.

Hoe klinkt de Sony WF-1000XM3?

Simpel, fantastisch! Wat een geluid! Het eerst uur met deze indrukwekkende in-ear koptelefoontjes was dan ook ultiem genieten. De klanken zijn helder (mede door een 6mm kleine driver), de bass indrukwekkend en met ambiant sound brengt Sony het geluid nog verder tot leven.

Maar dat is nog niet alles want met WF-1000XM3 kun je zelfs 360 reality audio bestanden luisteren. Helaas moet je hier een geschikte dienst voor hebben en is het aanbod daardoor nog minimaal. Spotify biedt dit bijvoorbeeld nog niet aan.

Sony WF-1000XM3 powerstation

Bellen met de Sony WF-1000XM3

Je kunt de WF-1000XM3 ook gebruiken als headset. Ook hier stelt de Sony WF-1000XM3 niet teleur. De geluidskwaliteit is goed en ook de “andere kant” ervaart het gesprek als helder en prettig.

Accuduur en powerbank

In totaal kun je circa 6 uur on afgebroken van je muziek genieten. Daarnaast kun je meegeleverde powerbank gebruiken om de koptelefoontjes nog eens 3x op te laden. Hierdoor kom je op een totale luisterduur van circa 24 uur wat langer is dan de meeste concurrenten.

Sony WF-1000XM3 in verpakking

Is er dan niets negatiefs?

Is er dan niets negatief te melden over deze headset? Ja, dat is er wel. De koptelefoontjes vallen namelijk geregeld uit. De vraag is alleen of dit echt aan de koptelefoontjes ligt of aan de moeilijke vorm van mijn oorschelpen. Ook met andere in-ear koptelefoons heb ik namelijk dezelfde ervaring dus de kans is groot dat ik simpel weg niet de goede oren heb voor in-ear koptelefoontjes. Enige waarmee ik het niet had waren de standaard (niet draadloze) koptelefoontjes van Apple. Vraag me niet waarom maar het is zo.

Conclusie

Ben je opzoek naar een in-ear koptelefoon met een fantastisch geluid, lange batterijduur en een waanzinnig design? Dan is de Sony WF-1000XM3 echt iets voor jouw. Goed het is met een adviesprijs van € 250,- misschien niet de goedkoopste in-ear koptelefoon maar als je wil genieten van zuiver en vol geluid dan is het de investering absoluut waard. We belonen de Sony WF-1000XM3 dan ook met de maximale score van 5 sterren.

Sony WF-1000XM3 - Volledig draadloze oordopjes met Noise Cancelling - Zwart kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Eén reactie

 1. Mooie foto’s. Maar ze komen een beetje als persfoto’s over. Het leuke van eigen foto’s is juist dat je bepaalde details kan zien en hoe een apparaat er in het echt uit ziet, zeker als je ook natuurlijk licht gebruikt. Ik kan hier ook niet op klikken om de foto’s in hogere resolutie te zien, wat een beetje jammer is.

  Wat je trouwens zegt over de range van 10 meter, is dat natuurlijk ook iets dat aan de gebruikte telefoon kan liggen. Je hebt ook van die bluetoothtransmitters voor audio-apparatuur en die geven een veel sterker signaal uit.

  Hoe zit het eigenlijk met video kijken? Is er dan een lag merkbaar? Of zou je gewoon een film kunnen kijken met deze oortjes? En vervormen ze op hoger volume?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.