Picture of Zeeman Albert
Zeeman Albert

Review: Frends Taylor Wireless dames hoofdtelefoon

Zeeman Albert beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • zeer mooi
  • veel mode mogelijkheden
  • kwaliteit materialen
  • moderne technologie

THE BAD

  • prijs voor dames?

Op een aantal beurzen in het buitenland viel een nieuw hoofdtelefoonmerk ons op. Opvallend qua design en aansluiting bij het modebeeld. Het merk heet Frends en blijkt zowaar ook nog eens Nederlands te zijn.

 

Dames eerst

Veel audiomerken proberen met een kleurtje de hoofdtelefoons interessant te maken voor vrouwen. Misschien dat Monster er met de Diamond en Lady Gaga versie in de buurt kwam. Maar het bleven hoofdtelefoons met een damessausje. Frends richt zich exclusief op (jonge) vrouwen. De hoofdtelefoon is rank van ontwerp met degelijke materialen. De schelpen hebben bedekking die verwisselbaar is. Net zoals je de juiste schoenen en tas bij je outfit kiest, zo kies je nu ook de juiste kleur en uitstraling voor de schelpen. Frends heeft daar speciaal een systeem met verwisselbare caps ontwikkeld. Geen plastic rommel, maar degelijke metalen caps die je er honderden keren op en af kan schroeven. Enkel de hoofdband en bedraad of draadloos systeem kan je niet wisselen. Die keuze maak je bij aanschaf.

Kwaliteit

Alles aan de Frends Taylor Wireless ademt liefde voor het product en aandacht voor kwaliteit uit. Van echt leer tot metalen onderdelen; alles is gemaakt om lang mee te gaan. Ook de beugel waarmee de schelpen op hoogte instelbaar zijn, is van metaal. Het gewicht van de schelpen zorgt wel dat deze af en toe bij opzetten even naar beneden zakken. Dit is gemakkelijk te corrigeren. Bij dagelijks gebruik blijft de beugel prima op maat. Door het materiaalgebruik hoef je niet bang te zijn dat de tolerantie veel groter zal worden. De hoofdtelefoon wordt geleverd inclusief luxe leren Faux opbergtasje.

Maatwerk

Diverse modemerken hebben de Frends hoofdtelefoons ontdekt. Met aanpassingen op de schelpen is de hoofdtelefoons bij de gewaagste creaties passend te maken. D&G heeft dit onlangs getoond bij de presentatie van de nieuwe collectie. Eigenlijk zou je ook kale schelpen moeten kunnen kopen om ze zelf te (laten) pimpen. Gegarandeerd dat er heel wat kunstenaars en zilversmeden zijn die er een nog mooiere Frends van kunnen maken. Maar nodig is dat niet; er zijn heel veel fraaie schelpen te koop bij de Trends online shop. Als het merk aanslaat zullen er zeker seizoen collecties komen.

 

Technologie

De technologie van de Frends Taylor Wireless is modern. De on-ear hoofdtelefoon klinkt gewoon goed. Niet spectaculair maar beter dan de gemiddelde hoofdtelefoon. Het grappige is dat de dames die wij de hoofdtelefoon lieten testen zonder uitzondering het geluid ‘perfect’ vinden en met verliefde ogen naar het uiterlijk kijken. Yes de Frends Taylor Wireless verovert gemakkelijker vrouwenharten dan Don Juan.
Met de meegeleverde USB-C kabel is de hoofdtelefoon op te laden. Dat hoeft niet vaak. De accu is erg goed. Voor Apple fans wordt de Apple Lightning Adapter meegeleverd. Natuurlijk komt de Wireless ook met kabel zodat deze ook te gebruiken is wanneer de accu leeg is. Op deze kabel zitten ook bedieningsknoppen. De ingebouwde microfoon maar de Wireless ook geschikt om mee te bellen.

 

Conclusie

De Frends Taylor Wireless is een aanrader voor vrouwen die voor kwaliteit gaan. Het prijskaartje van dik tweehonderd Euro is fors, maar je krijgt daarmee een hoofdtelefoon die jaren plezier zal geven met met verschillende caps met de mode meegaan. De vraag is of jonge vrouwen dit bedrag over hebben voor een audio product als fashion en lifestyle accent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.