Review: Nuki (smart lock systeem)

kopen


→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

In een wereld waarin men steeds meer opzoek is naar gemak en comfort is een smart lock een welkome toevoeging. Een smart lock is een systeem die is verbonden aan het slot van je deur waarmee je eenvoudig op afstand een deur kunt openen. Nu zijn er inmiddels al een aantal smart lock systemen op de markt en vandaag testen we hier ééntje van; het smart lock systeem van Nuki.

Unboxing

De Nuki wordt standaard geleverd in een luxe zwarte verpakking waarin alle benodigdheden zijn meegeleverd. Zo vind je in de doos:

  • Smart Lock systeem
  • Twee installatieplaatjes
  • Inbussleutel
  • Gebruiksaanwijzing

 

Naast het slot kun je de set uitbreiden met een Bridge , een kleine afstandsbediening (genaamd de Fob) en een hub om de Nuki te koppelen aan een intercom. Alle accessoires zijn optioneel en worden dus niet standaard meegeleverd. Heb je (net als ik) naast het slot ook de Bridge aangeschaft, dan kun je vanaf een andere locatie de deur openen voor bijvoorbeeld je buurman of je schoonvader. Wil je weten hoe dit werkt? Check dan de review van de Bridge hier..

Design

De donkere harde body van het smart Lock systeem geeft de Nuki een luxe uitstraling. Leuk detail in het design is de verlichte ronde knop. Niet alleen mooi, maar ook functioneel. Door deze ronde knop kun je namelijk snel zien of de deur is gelocked of niet. Hou er wel rekening mee dat de Nuki redelijk groot is waardoor een gedeelte van je deurbeslag niet meer zichtbaar zal zijn.

Installatie

De installatie is super eenvoudig. Binnen 10 minuten had ik mijn Nuki volledig geïnstalleerd. De meegeleverde plaatjes zijn eenvoudig en snel te installeren op een bestaand slot. Het is simpelweg een kwestie van het plaatje over je slot schuiven, vastzetten met drie kleine schroefjes en de Nuki erop klikken. Het grote voordeel van dit systeem is dat je doormiddel van de meegeleverde plaatjes de Nuki op ieder slot kunt installeren. Je hoeft dus niet eerst uit te zoeken of de Nuki geschikt is voor jou specifieke slot. Ook de installatie van de app en het paren van de Nuki aan je smartphone is een kwestie van een paar minuten.

 

Gebruikerservaring

De Nuki is eenvoudig te installeren en minstens net zo eenvoudig te bedienen. Als je de Nuki eenmaal geïnstalleerd hebt, zijn er een aantal manieren om een deur te openen. Zo kun je de deur openen via de app, door op de ronde knop te drukken of doormiddel van geofencing waarbij de deur automatisch opengaat als je in de buurt bent.

Het smart lock systeem heeft naast het openen van de deur nog een aantal handige functies. Zo kun je bijvoorbeeld zien wie er thuis is. Nu is mijn zoontje pas 4 dus die zal voorlopig nog niet zelfstandig het huis uit gaan maar als je oudere kinderen hebt die zelfstandig van en naar school gaan kan het fijn zijn om te zien of ze veilig zijn thuis gekomen.

Andere handige eigenschap is dat de Nuki werkt met IFTTT. Doormiddel van IFTTT kun je verschillende systemen en applicaties aan elkaar koppelen. Zo kun je bijvoorbeeld met je computer de deur openen of kun je een koppeling maken tussen de Philips Hue lampen en de Nuki waardoor de lampen na het openen van het slot automatisch aangaan.

Veiligheid

En de veiligheid? Die zit gelukkig bij Nuki wel goed, want de bluetooth en wifi (in geval van de Bridge) verbinding waarmee je de deur opent heeft Nuki voorzien van een extra encrypted protocol (bovenop de bestaande beveiligingen).

Zijn er nog verbeterpunten?

Ja die zijn er wel degelijk. De motor waarmee de Nuki het slot opent en dicht draait maakt behoorlijk wat geluid. Dit kan lastig zijn als je bijvoorbeeld kinderen hebt die licht slapen of als je midden in de nacht wil thuiskomen zonder dat je vrouw het doorheeft. Daarnaast voelt de app enigszins gedateerd aan. Goed het is natuurlijk een kwestie van smaak maar van het design van de app had ik meer verwacht.

Prijs

De grote vraag is natuurlijk, wat kost dit beetje extra comfort? Om precies te zijn € 229,- en dan heb je alleen nog maar het slot. Wil je de deuren ook vanaf een andere locaties kunnen openen dan heb je ook nog een bridge nodig en komt de set op € 299,-.

Conclusie: Nuki Smart Lock

De Nuki Smart Lock is een absolute aanrader. Natuurlijk zijn er nog een aantal verbeterpunten maar die wegen niet op tegen het gemak en comfort die dit smart Lock systeem met zich meebrengt. Ben je dus opzoek naar manieren om je leven een stukje makkelijker te maken en ben je bereid hiervoor in de buidel te tasten, dan is de Nuki zeker iets voor jou.

 

 

 

 

 

kopen


→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Roy Christiani beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Makkelijk te bedienen systeem
  • Eenvoudige installatie
  • Mooi design

THE BAD

  • Maakt veel geluid
  • Prijs is aan de hoge kant
Roy Christiani

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram