Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Mophie Charge Force Case & Powerstation Mini (Galaxy S8)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Cover biedt veel bescherming
  • Cover sluit mooi aan op het Samsung design
  • Accu wordt handig, magnetisch bevestigd

THE BAD

  • De Powerstation Mini is relatief langzaam met laden.
  • Draadloos laden is niet heel efficiënt, dus je kunt de S8 niet 100% vol laden.

Mophie produceert al jaren zogenaamde Juice Packs. Slimme powerbanks in de vorm van een smartphone cover. Ze beiden een hoop bescherming, maar maken slanke smartphones ook kleine dikkerdjes. De Mophie Charge Force Case & Powerstation Mini is een compleet andere oplossing en verandert al snel in een compleet ecosysteem.

Unboxing

In de verpakking van de Mophie Charge Force Case & Powerstation Mini vinden we de cover en een kleine Powerstation Mini. De kleine powerbank heeft een capaciteit van 3.00mAh.

Design

De Mophie Charge Force Case is echt een geweldig hoesje. De achterkant is afgewerkt met leder, of in ieder geval met materiaal dat daar heel erg op lijkt. Het geeft de achterkant wat stroefheid waardoor de smartphone niet snel van een tafel zal glijden. Bovendien zitten er ook aan de voorkant dikkere stootranden om het scherm waardoor de cover de functie van bumpercase overneemt. Zeker met mijn twee kleine kinderen, erg handig. Verder is het design erg mooi en strak waardoor deze geen afbreuk doet aan het design van de Samsung Galaxy S8.

De Mophie Charge Force Powerstation Mini is een heerlijke kleine powerbank. Door het compacte formaat en de ronde hoeken neem je hem erg gemakkelijk mee in je broekzak. Zelfs als hij op de smartphone zit, krijg ik de combinatie nog gemakkelijk in mijn broekzak gepropt. Het LED display van de accustatus is lekker duidelijk.

Accuprestaties

De kleine Charge Force Powerstation Mini heeft een interne accu van 3.00mAh. In het geval van mijn Galaxy S8 is dat een exacte match. Maar… het is een draadloze lader en bij draadloos laden is er een klein verliesje. 30~40% verlies is heel normaal. Meer nog bij het gebruik van echt slechte laders.

Wij hebben de combinatie een aantal keer vol getest. Hoewel de smartphone en de powerstation dezelfde capaciteit hebben, laadt hij de smartphone voor gemiddeld 66% op. Dat is in de aan stand, waarin de smartphone dus ook wat energie verbruikt. De reden zit waarschijnlijk in de hoeveelheid materiaal tussen de Qi spoelen. De laadtijd is wel wat lang.

Het Mophie Charge Force ecosysteem

Het Mophie Charge Force Case ecosysteem van Mophie gaat veel verder dan alleen de Powerstation Mini. Er is ook een vent mount voor montage in de auto en een desk mount om te laden op het bureau. Handig!

Conclusie: Mophie Charge Force Case & Powerstation Mini

Mophie combineert met haar Mophie Charge Force Case een hele fijne case met een handige powerbank. De capaciteit van de powerbank is dan wel beperkt, je neemt hem gemakkelijk mee. Dat het laden langzaam gaat is niet altijd even fijn, maar we hebben het hier meer dan ooit over een noodstroom voorraad. Dit is waar powerbanks voor zijn bedoeld. Wel hoop ik dat Mophie ook met wat grotere / sterkere powerstations gaat komen in deze serie.

Mophie Charge Force Case & Powerstation Mini kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.