IFA: Dit is de LG V30

Er waren twee smartphones die de IFA leken te domineren. De aanwezigheid van de Nokia 8 (eerder gepresenteerd) en de LG V30. Oja, en er was nog een vlaggenschip van Sony…. Maar genoeg daarover. Dit is het nieuwe V vlaggenschip van LG waar velen naar uit hebben gekeken.

Het ruige werk

Het eerste dat opvalt is dat de LG V30 bijna door kan voor een rugged smartphone. Iets dat je misschien over het hoofd ziet wanneer je naar het uiterlijk van de V30 kijkt. Het dubbele display is misschien weg, maar deze smartphone is wel IP68 gecertificeerd. Goed stofdicht dus en waterdicht tot anderhalve meter voor maximaal 30 minuten. De echte rugged ervaring zien we terug in de MIL STD 810G spec. Dat laatste geeft aan dat hij tegen schokken kan, ook de terugslag van geweren, zilte mist, temperatuurschokken, geen explosies moet veroorzaken en nog meer van dit soort belangrijke eigenschappen.

Het scherm

Het display meet 6 inch en heeft een 1.440×2.880 resolutie. Natuurlijk is het weer een LG FullVision display op basis van een OLED scherm. Ter ondersteuning van haar MIL SPEC-810 is het display beschermd met Gorilla Glass 5. Het display is compatible met HDR10 en Dolby Vision. Het is een Always On display.

Het tweede display wordt vervangen door een floating bar in de aangepaste UI van de LG V30. Doordat het een always on display is, zou dit een mooie vervanger voor het tweede display zijn dat zo kenmerkend was voor eerdere Android smartphones in de V series.

 

De snelheid

De LG G6 was het vorige vlaggenschip van LG en moest het doen met een Qualcomm Snapdragon 821 chipset waar andere vlaggenschepen rond hetzelfde prijspunt wel de snellere 835 meekregen. Hier kwamen nogal wat teleurgestelde reacties op, al bleek het toestel in onze review toch lekker snel te zijn. Met de V30 neemt LG reen risico’s en krijg je wel die Qualcomm Snapdragon 835 chipset in combinatie met 4GB aan werkgeheugen. Dat laatste is niet zoveel als bijvoorbeeld bij de Galaxy Note 8, maar wij verwachten toch een zeer soepele gebruikservaring. Gamers zullen bovendien genieten van de Adreno 530 GPU die in de smartphone ligt.

De audiofiel

Toch richt het toestel zich niet alleen op snelheid, maar heeft het ook oog voor de audiofiel. Dit door de integratie van een Hi-Fi Quad DAC (Digital Audio Converter). Hiermee kan het toestel tot 32-bit audio native afspelen en 24-bit audio opnemen. Het toestel is ook B&O Plpay gecertificeerd. De samenwerking tussen LG en B&O hierin is niet heel vreemd. LG maakt ook de beeldplaten en de software voor de nieuwe B&O Designer TV. LG legt ook een B&O headset in de verpakking van de LG V30. De LG V30 is MQA (Master Quality Authenticated) gecertificeerd en heeft daarmee een primeur. Ook biedt het toestel ondersteuning voor actieve ruisonderdrukking.

De fotograaf

Als fotograaf krijg je achter twee 13 megapixel camera’s tot je beschikking. Zo krijg je achter een camera met Crystal Clear lens en een diafragma van f/1.6. Dit is een portretlens. De tweede camera achter kent een groothoeklens. Deze tweede camera lijkt met een vast brandpunt te werken waar de eerste camera gebruik maakt van onder anderen laser autofocus. Filmen in 4K is geen enkel probleem op 30 frames per seconde en we zijn benieuwd welke beeldstabilisatie we mogen verwachten in het toestel. Voor krijg je een 5 megapixel selfie camera.

Voor het gemak

De LG V30 biedt ondersteuning voor Qualcomm Quick Charge 3.0 waardoor deze lekker snel geladen kan worden. Voor iedereen die niet met kabeltjes wilt rotzooien is er ondersteuning voor draadloos laden via qI.

Uitvoeringen

De LG V30 met 128GB opslagruimte zal voorlopig nog niet naar Nederland komen. De LG V30 met 64GB opslagruimte mogelijk wel. LG moet de exacte beschikbaarheid nog bekendmaken.

LG V30 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LG V30 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com