GadgetGear.nl

Mastercard zet een vingerafdrukscanner op haar kaart

Met contactloos betalen lijkt de pincode haar langste tijd te hebben gehad. Die is vooral nog nodig bij transacties met een hogere waarde. Maar hoe kunnen we ook op dat moment van die irritante code af? Door de vingerafdruk te scannen.

En dat doen we lekker hygiënisch op de kaart zelf in plaats van die vieze pinmachines in winkels. Mastercard heeft hiervoor een ultraplatte scanner ontwikkeld die op de pas zelf zit. Deze werkt samen met de andere elektronica in de pas.

De kaart wordt momenteel in Zuid-Afrika getest. Het mooie van het systeem is dat het niet nodig is voor winkeliers om nieuwe pinapparaten aan te schaffen. De cards werkt samen met bestaande systemen. Hoewel de vingerafdrukscanner een fractie van een millimeter groter is, zal de pas dus gewoon overal in passen.

Bij succes zal Mastercard de kaart ook in andere markten uitrollen. Wanneer de Nederlandse banken er mee aan de slag gaan, is nog onbekend.

1 reactie

  • mmmm ….. dan hoeven pasjesdieven je niet langer te martelen om je de code te ontfutselen maar kunnen ze volstaan met je duim af te hakken. Dat is inderdaad veel efficiënter!

Arjan Olsder

Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Starten met de BitCoin

Wil jij ook investeren in crypto valuta? Dan start je met de inkoop van BitCoin, LiteCoin, Etherium, Ripple of een andere populaire munt. Wij adviseren dan BitcoinMeester.

Wil je daarna ook actief gaan handelen in altcoin? Dan verstuur je jouw crypto valuta van BitcoinMeester naar een marktplaats als Binance.

Wil je het crypto nieuws volgen? Check dan onze Crypto Valuta pagina.

Let op: Je kunt geld verdienen, maar ook verliezen. GadgetGear.nl is op geen enkele manier verantwoordelijk voor jouw risico’s.