Hallo Google Pixel en Pixel XL, Daaaag Nexus!

Google heeft vanavond de stap gezet die velen al van Google hadden verwacht. Google kondigde de eerste twee smartphones in Google's Pixel lijn aan en nam tegelijkertijd afscheid van de befaamde Nexus lijn.

Ik zeg de eerste twee smartphones omdat Google eerder dit jaar al met de Pixel lijn is gestart. Toen lanceerde Google haar Pixel C tablet. Een Android tablet met volwaardig qwerty toetsenbord, maar verder qua software toch duidelijk nog een Nexus-achtig product want; kaal.

Google Assistent

De Google Assistent maakt haar debuut op de twee nieuwe Pixel smartphones. Deze ruimt het veld van de bekende Google Now assistent. Eerlijk is eerlijk, Google Assistent is een hele stap vooruit voor het platform en daarmee een nieuwe naam waardig.

Updates en service

Onderdeel van de nieuwe Pixel versies van Android is dat updates in de achtergrond worden gedownload en geïnstalleerd. Hierdoor moeten de Pixel smartphones veiliger worden. Via screenshare kunnen gebruikers aan een klantenservice live laten zien wat er op het scherm gebeurd. Zo kan er live meegekeken worden wat voor een betere service moet zorgen.

Pixel

De Google Pixel vervangt in theorie de Nexus 5x die LG voor Google produceerde. Dit toestel krijgt een 5 inch display met een Full HD (1920x1080) resolutie mee. Google heeft ervoor gekozen de Pixel met een OLED display uit te rusten. De accu van de Pixel meet 2.770mAh.

Pixel XL

De Google Pixel C is de opvolger van de Nexus 6p die Huawei voor Google produceerde. Met 5,5 inch is het display wat kleiner geworden, maar je krijgt wel 2560x1440 pixels voor je kiezen. Ook dit toestel beschikt over een OLED display. De accu van de Pixel C meet 3.450mAh.

Wat opvalt is dat de rekenkracht van de toestellen nauwelijks afwijkt. In beide gevallen gaat het om een Qualcomm Snapdragon 821 chipset die in deze toestellen meteen haar debuut maakt. Deze chipset beschikt over de snelle Adreno 530 GPU voor het renderen van 3D games. De toestellen krijgen 32GB of 128GB opslagruimte en 4GB aan werkgeheugen.

Ook de camera's zijn gelijk. In beide gevallen een 12,3 megapixel camera met een f/2,0 lichtsterke lens. Op het moment van schrijven haalt de combinatie de hoogste score van dit moment in de DxO vergelijkingstest. Een indrukwekkende prestatie. Filmen doen de camera's netjes in 4K.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram