GadgetGear.nl

Hallo Google Pixel en Pixel XL, Daaaag Nexus!

Google heeft vanavond de stap gezet die velen al van Google hadden verwacht. Google kondigde de eerste twee smartphones in Google’s Pixel lijn aan en nam tegelijkertijd afscheid van de befaamde Nexus lijn.

Ik zeg de eerste twee smartphones omdat Google eerder dit jaar al met de Pixel lijn is gestart. Toen lanceerde Google haar Pixel C tablet. Een Android tablet met volwaardig qwerty toetsenbord, maar verder qua software toch duidelijk nog een Nexus-achtig product want; kaal.

Google Assistent

De Google Assistent maakt haar debuut op de twee nieuwe Pixel smartphones. Deze ruimt het veld van de bekende Google Now assistent. Eerlijk is eerlijk, Google Assistent is een hele stap vooruit voor het platform en daarmee een nieuwe naam waardig.

Updates en service

Onderdeel van de nieuwe Pixel versies van Android is dat updates in de achtergrond worden gedownload en geïnstalleerd. Hierdoor moeten de Pixel smartphones veiliger worden. Via screenshare kunnen gebruikers aan een klantenservice live laten zien wat er op het scherm gebeurd. Zo kan er live meegekeken worden wat voor een betere service moet zorgen.

Pixel

De Google Pixel vervangt in theorie de Nexus 5x die LG voor Google produceerde. Dit toestel krijgt een 5 inch display met een Full HD (1920×1080) resolutie mee. Google heeft ervoor gekozen de Pixel met een OLED display uit te rusten. De accu van de Pixel meet 2.770mAh.

Pixel XL

De Google Pixel C is de opvolger van de Nexus 6p die Huawei voor Google produceerde. Met 5,5 inch is het display wat kleiner geworden, maar je krijgt wel 2560×1440 pixels voor je kiezen. Ook dit toestel beschikt over een OLED display. De accu van de Pixel C meet 3.450mAh.

Wat opvalt is dat de rekenkracht van de toestellen nauwelijks afwijkt. In beide gevallen gaat het om een Qualcomm Snapdragon 821 chipset die in deze toestellen meteen haar debuut maakt. Deze chipset beschikt over de snelle Adreno 530 GPU voor het renderen van 3D games. De toestellen krijgen 32GB of 128GB opslagruimte en 4GB aan werkgeheugen.

Ook de camera’s zijn gelijk. In beide gevallen een 12,3 megapixel camera met een f/2,0 lichtsterke lens. Op het moment van schrijven haalt de combinatie de hoogste score van dit moment in de DxO vergelijkingstest. Een indrukwekkende prestatie. Filmen doen de camera’s netjes in 4K.

Reageren

Starten met de BitCoin

Wil jij ook investeren in crypto valuta? Dan start je met de inkoop van BitCoin, LiteCoin, Etherium, Ripple of een andere populaire munt. Wij adviseren dan BitcoinMeester.

Wil je daarna ook actief gaan handelen in altcoin? Dan verstuur je jouw crypto valuta van BitcoinMeester naar een marktplaats als Binance.

Wil je het crypto nieuws volgen? Check dan onze Crypto Valuta pagina.

Let op: Je kunt geld verdienen, maar ook verliezen. GadgetGear.nl is op geen enkele manier verantwoordelijk voor jouw risico’s.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten