Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Homido met 4.5 sterren.

The Good
  • Veel mogelijkheden om de lenzen in te stellen
  • Handige etui om de Homido in te bewaren
  • Homido app helpt je snel content te vinden
  • Hoog draagcomfort
The Bad
  • Iets meer bescherming rond de neus zou erg prettig zijn


Google Cardbox heeft als doel om iedereen voor een paar kwartjes een VR bril te laten maken. De uitdaging; probeer die lenzen maar eens voor weinig op de kop te tikken. Als je dan toch geld uitgeeft, kun je het beter goed doen. Één van de hoogst aangeschreven VR headsets is de Homido en vandaag praat ik je helemaal bij over deze headset.

Unboxing

Homido neemt de optische kwaliteit van haar VR headset serieus. Daarom levert Homido verschillende lenshouders waarmee brildragers de headset op hun ogen kunnen afstellen. Daarnaast krijg je een mooie harde hoes om de Homido in op te bergen en een lensdoekje om de lenzen mee schoon te maken als je er per ongeluk een vette vinger op krijgt.

Design

Homido heeft voor de kleuren zwart en rood gekozen. De Homido is net zo breed als de Google Cardbox, maar wel wat hoger. Er zijn drie wielen om de optiek af te stellen. Deze zijn met rode accenten gemarkeerd.

Homido vs. Google Cardbox IMG_3918

De Homido is natuurlijk een stukje zwaarder dan de Cardbox VR van Google. Homido list dit op met een dubbele set banden. Één achter het hoofd langs en de tweede bovenlangs. Hierdoor hoef je de headset dus ook niet langer vast te houden, maar kun je gewoon genieten van 360 apps en 3D films.

Aan de voorkant zit een enorme plastic klem die de smartphone op zijn plek houdt. Aan de binnenkant is de boel goed afgewerkt om krassen te voorkomen.

Compatibility

De Homido is geschikt voor alle (dus ook de iPhone en Windows Phone) smartphones met een display tussen de 4,3inch en 5,5inch. Hoe hoger de resolutie, hoe beter het beeld, maar het minimum lijkt toch een 720p (710×1280 pixels) display. De klem lijkt vrijwel iedere dikte smartphone aan te kunnen. Ik heb hem getest op de Galaxy S6 Edge, de Xperia Z3 en de Huawei P8.

Bediening

Wat ontbreekt aan de Homido is een magneetschakelaar. Een bewuste keuze omdat het gros van de apps gebruik maakt van de kijkrichting om acties uit te voeren. De meeste Android smartphones (en ook de iPhone) kunnen immers niet met de magneetschakelaar overweg. Of dit een gemis is, is dus geheel aan jezelf om te beoordelen.

Toch heeft Homido (wellicht onbewust) een alternatieve bediening mogelijk gelaten. De apps die wel met de magneetschakelaar werken, accepteren vaak ook een tik op het display van de smartphone. Er is voldoende ruimte voor de neus om met een vinger op het scherm te tikken.

App

Homido heeft voor zowel iOS als voor Android een eigen VR app ontwikkeld. Dit is vooral een storefront die je helpt om 3D content te vinden. Er staat een selectie in van zowel apps als games en video’s. De app helpt enorm wanneer je nog moeite hebt om content te vinden. Vooral iPhone gebruikers zullen hier veel aan hebben. Onder Android is het zoeken naar VR content niet zo lastig.

Draagcomfort

Ik heb een breed hoofd en in eerste instantie voelde de Homido nogal smal aan. De enorm dikke foamrand tussen de Homido en mijn hoofd compenseert ruim voldoende en houdt zoveel mogelijk licht tussen mijn ogen en de smartphone vandaan. Dit is belangrijk omdat reflecties het effect teniet kunnen doen.

Alleen mijn brede neus heeft wat moeite met de Homido en dat is vooral omdat het neusdeel geen foam bevat. Bij het afzetten van de Homido, schuurt de Homido een beetje langs mijn neusvleugels. Oncomfortabel, maar niet problematisch.

Conclusie

Voor mensen met een breed hoofd kan het draagcomfort zeker nog wat omhoog. Verder lijkt de Homido de beste VR headset die je op dit moment kan kopen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.