Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: Bad Neighbours (DVD)

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 3.5 sterren.

THE GOOD

  • Prima start van het weekend

THE BAD

Als Seth Rogen een belangrijke rol in een comedy heeft, dan kun je er natuurlijk op wachten. Nog voor het verhaal half verteld is, heeft hij een (kunst)penis in zijn mond gehad. Zo ook bij de nieuwe comedy Bad Neighbours die nu op DVD is verschenen.

Bad Neighbours gaat over het jonge stelletje Mac (Seth Rogen) en Kelly (Rose Byrne). De jonge dertigers hebben samen een baby gekregen en wonen in de buitenwijken van een grote stad. Een paar dagen nadat ze in hun woning zijn gaan wonen blijkt ook de woning naast hun een nieuwe koper te hebben en wel een studentenvereniging onder aanvoering van Teddy (Zac Efron). Zijn missie is om het vetste feest van het jaar te geven. Iets waar het jonge stelletje helemaal niet op zit te wachten omdat de baby toch wat rust nodig heeft (en het stel zelf ook).

Hoewel de twee hun best doen om meteen een goede band met het korps op te bouwen, blijkt al snel dat de levensstijl van het stel en het korps enorm verschilt. Feesten ze in het begin nog een beetje mee, blijkt dat al snel te vermoeiend en dan breekt de oorlog los. De studenten tegen het stel, want de buurt… daar zijn verder geen klachten.

Seth Rogen zet in Bad Neighbours weer een typische Seth Rogen rol neer en dat is helemaal prima. Zijn soms wat grove grappen en banale humor zijn prima om de avond mee door te komen. In haar rol als Kelly probeert Rose Byrne ook vooral een grappig typetje neer te zetten, maar dat pakt niet altijd even goed uit. Ze probeert het te hard. Wat Seth van nature lijkt te hebben ontbreekt bij haar in het geheel. Gelukkig drukt dit niet al te zwaar op de film. Zac Efron zit gelukkig wel heerlijk in zijn rol als student en weet ook daarmee te overtuigen.

Conclusie

Bij IMDB komt Bad Neighbours met een magere voldoende weg, bij ons scoort de humor van Seth en Zac wat beter. Bad Neighbours is geen pareltje, maar wel een prima start voor het weekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.