Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

De HEMA komt met twee eigen smartphones en twee tablets

Gister verscheen het opvallende bericht dat de HEMA met twee eigen smartphones en twee tablets gaat komen. De H3, H5 en de H8. Inmiddels heeft Zopo Benelux al geroepen dat het om klonen van hun smartphones gaat, maar de HEMA heeft officieel laten weten dat ze een directe deal in China hebben en dat Zopo Benelux er niet mee te maken heeft. Dus laten we het even hebben over de modellen waar ze mee komen :-).

HEMA H3

Volgens Zopo Benelux is de HEMA H3 een variant op hun Zopo ZP1000S Millia. Dit is het goedkoopste toestel waar de HEMA mee gaat komen en moet €100 gaan kosten. Hiervoor krijg je een 4,5 inch qHD display met een resolutie van 960×540 pixels. Er zou een quad-core 1.3GHz processor met 512MB aan werkgeheugen in moeten liggen en deze is gemaakt door MediaTek.

Aan de voorkant krijg je een 2 megapixel camera voor selfies. Aan de achterkant 5 megapixel voor gewone foto’s. Je krijgt 4GB aan interne opslag en een microSD slot om ruimte bij te prikken. WiFi b/g/n en Bluetooth 4.0 zijn aanwezig in het toestel en het geheel draait op Android 4.4 KitKat.

HEMA H5

De HEMA H5 zou gebaseerd zijn op de Zopo ZP590 Budget. Dit toestel heeft een 5 inch display meegekregen met een resolutie van 1280×720 pixels. Voor €159 krijg je verder een quad-core 1.3GHz chipset met 1GB aan werkgeheugen en een dikke 32GB aan opslagruimte. Ook hier gaat het om een chipset van MediaTek.

HEMA-H5

Ook hier krijgen we een 2 megapixel foto aan de voorkant, maar 8 megapixels aan de achterkant. Ook hier krijg je WiFi b/g/n en bluetooth 4.0 en ook hier draait Android 4.4 KitKat op.

HEMA H8

De HEMA H8 is de tablet van de HEMA. De tablet is voorzien van een 8 inch display (1280×720 pixels) en 8 GB aan opslagruimte met de mogelijkheid om er een microSD kaartje bij te prikken. Aan de achterkant zit een 5 megapixel camera, voor 2 megapixel. De tablet kan gebruikt worden om te bellen. De H8 gaat €125 kosten.

HEMA H10

De HEMA H10 tablet (boven afgebeeld) heeft een 10 inch display (1280×720 pixels) met eveneens 8GB aan interne opslagruimte en een microSD slotje. Aan de achterkant zit een 5 megapixel camera, voor 2 megapixel. De tablet kan gebruikt worden om te bellen. De H10 gaat €159 kosten.

Beide tablets draaien op een quad-core 1.2GHz chipset. De toestellen liggen vanaf 8 december in de winkels, maar zijn nu al wel online te bestellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.