Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: Da Vinci’s Demons Seizoen 2 (Blu-Ray)

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Sterk verhaal
  • Goede cast
  • Prachtige locaties

THE BAD

Vorig jaar was Da Vinci’s Demons één van de meest verrassende series die wij binnen kregen. De serie over het leven van de jonge Leonardo was ons nog onbekend en zat gelukkig vol actie en hier en daar de nodige humor.

Ook zagen we hoe Da Vinci ontdekte dat er een continent moest zijn waar ‘the book of leaves’ te vinden zou zijn. Een mysterieus boek dat enorm veel kennis moet bevatten. In dit tweede seizoen gaat Da Vinci dan ook op pad om dit onbekende continent te vinden. Zoals passend in de vertelling van de serie, krijgt hij hulp van niemand minder dan Amerigo Vespucci. Je raadt het al, het continent dat vinden is Zuid Amerika. Maar voor het zover is, leren we dat Amerigo echt een zwendelaar is, hoe Leonardo de duikboot weet uit te vinden en komen we er achter dat zijn aartsvijand Riario zijn best doet om het boek eerder te vinden dan DaVinci en daarmee hebben we slechts de eerste twee afleveringen een beetje in kaart gebracht.

De hele serie kent opnieuw tien afleveringen van iets minder dan een uur. Deze zijn op drie blu-ray schijfjes geperst. Extra’s ontbreken, en dat is onderhand toch een beetje jammer. Ik wordt best nieuwsgierig naar wat achtergrondinformatie over de spelers en de makers van deze serie.

Conclusie

Da Vinci’s Demons gaat het tweede seizoen in. Hoewel je het eerste en het tweede seizoen eigenlijk niet los van elkaar kan kijken, is dit tweede seizoen voor mijn gevoel toch echt een stuk sterker. Dit maakt me ook nieuwsgierig naar het derde seizoen dat in 2015 in de VS zal worden uitgezonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.