Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Test: Leitz Complete Multicharger XL

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Toestellen liggen steviger
  • Meer ruimte voor langere smartphones
  • Betere cable management
  • 3 korte micro-USB kabels meegeleverd

THE BAD

  • De output capaciteit mag onderhand wel omhoog

Eerder dit jaar was ik lovend over de Leitz Complete Desktop Multicharger. Een compact, maar volledig laadstation die met 5 ampère op dat moment ook één van de meest krachtige was. Met de komst van de phablets is de verticale ruimte van de Leitz Complete Desktop Multi-Charger wat beperkt aan het worden. Daarnaast wilde Leitz duidelijk het hele gezin van één laadstation kunnen voorzien, dus ruimte maken voor een tweede tablet. Dit lijkt met de Leitz Complete Multicharger XL te zijn gelukt.

Unboxing

Leitz Complete levert het laadstation compleet met adapter en een netstrrom kabel. Op basis van feedback van gebruikers is de netstroom kabel het enige onderdeel van de Leitz Complete Multicharger XL dat kleiner is geworden. Dit om een wirwar aan kabels te voorkomen. Ook krijg je drie korte micro-USB kabeltjes. Ideaal.

Design

Qua design heeft Leitz gekozen voor minder groene lijnen op de Multicharger XL. Hierdoor komt het allemaal wat rustiger over. Ook is deze zwarte uitvoering gematteerd waardoor deze erg goed in een donker interieur past.

Capaciteit

Qua capaciteit is de Leitz Complete Multicharger XL vooral groter dan haar voorganger. Via een sleuf die je aan de voorkant uit kunt trekken is een tweede tablet in het Leitz Complete Multicharger XL laadstation te zetten. Doordat deze een extra brede gleuf heeft, mag het best een tablet in een heel dikke cover zijn.

Leitz Complete Multicharger XL Tweede Tablet

Qua stroomverbruik heeft Leitz helaas geen aanpassingen gemaakt. Ook de Leitz Complete Multicharger XL beschikt over drie 1 ampère USB aansluitingen en één 2.1 ampère aansluiting. 2.1 ampère is populair onder tablets en high-end smartphones om deze snel te kunnen laden. Ik hoopte dan ook dat Leitz bij de Leitz Complete Multicharger XL ons zou plezieren met vier 2.1 ampère aansluitingen.

Leitz Complete Multicharger XL vs kleine multicharger
Multicharger vs. Multicharger XL

Aan de voorkant van het plateau van de Leitz Complete Multicharger XL zitten drie sleuven waar smartphones e.d. iets in kunnen zakken. Door schotjes in deze sleuven liggen de toestellen veel steviger op hun plaats. Topidee.

Cable management

Wat Leitz verder heeft uitgewerkt is het cable management. Bij de vorige uitvoering was het al mogelijk om kabels langs allerlei openingen en gootjes naar buiten te geleiden. De Leitz Complete Multicharger XL is daarnaast ook nog eens voorzien van grote haspels aan de binnenkant om te voorkomen dat het een zooitje wordt. De haspels zijn losneembaar op het moment dat je even gemakkelijk een kabeltje mee wil nemen. Handig voor als je een weekendje weg gaat.

Leitz Complete Multicharger XL Haspels

Conclusie

Leitz geeft met dit nieuwe laadstation een goede oplossing voor iedereen die graag een wat grotere smartphone gebruikt. De mogelijkheid om twee tablet in de Leitz Complete Multicharger XL te plaatsen maakt het apparaat bovendien een handige gadget voor het hele gezin.

Beschikbaarheid

De Leitz Complete Multicharger is onder anderen verkrijgbaar via Bol.com.

Eén reactie

  1. Seasonal allergies tend to happen during the spring and fall,meantime pollen and ragweed are at their pinnacle Hay fever,occasionally called allergic rhinitis, effects surplus than 35 million Americans each year.Allergy SymptomsThe symptoms of seasonal allergies can greatly approximate those of a cool The allergy symptoms aspiration be accessory prevalent aboard windy days meantime the pollen namely being carried amongst the atmosphere Rainy weather ambition curb the symptoms as allergens are wa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.