Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Nieuwe, vouwbare tablet gebruikt twee 7 inch displays en full qwerty toetsenbord

Op IndieGoGo probeert men vaak grenzen te verleggen. Zo ook bij de nieuwe Dragonfly Futurefön tablet. Deze tablet is opvouwbaar en gebruikt standaard twee 7 inch displays in combinatie met een qwerty toetsenbord. Er zit zelfs een uitneembare headset en smartpen bij. Daarnaast zijn de displays ook los te gebruiken.

Er komen twee versies van de Dragonfly Futurefön tabet. Één versie die puur op Android draait en een versie die zowel Android als Windows zal draaien. Beide versies krijgen een PayPal certified vingerafdrukscanner en zijn IP67 stof- en waterdicht.

De 7 inch displays hebben ieder een resolutie van 2560×1440 pixels. Het betreft Super AMOLED touchscreens zoals Samsung ze ook gebruikt. De displays worden afhankelijk van de hoeveelheid geld die het project ophaalt beschermd door Gorilla Glass of saffier. Ieder display krijgt een 26 megapixel camera voor en achter. Daarnaast krijgt ieder display een speaker. Het toetsenbord zal ook een set stereo speakers bevatten.

Android

De Android uitvoering zal draaien op Android 4.4.2 KitKat en een upgrade naar Android 5.0 Lolliepop staat in de planning. Hij draait verder op een quad-core 2.5GHz Krait 400 processor in combinatie met een Adreno 330 GPU. Er is ondersteuning voor LTE, WiFi, ANT+, GPS etc.

Windows / Android

De Windows variant zal Windows 8.1 draaien en een update krijgen naar Windows 10 zodra deze beschikbaar is. In deze variant van de Dragonfly Futurefön vinden we een Intel Core i7 processor of een Intel Core i5. In beide gevallen geklokt op 1.9GHz. Deze krijgen 4GB aan werkgeheugen mee en een Intel HD Graphics 4400 GPU, al kan het ook zijn dat er tegen de tijd dat de productie start een Intel HD Graphics 5000 in komt te liggen.

Beschikbaarheid

De Dragonfly Futurefön staat nu op IndieGoGo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.