Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: Escape from Planet Earth (Blu-Ray)

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Mooie 3D uitvoering
  • Goede stemacteurs
  • Enorm grappig

THE BAD

Het lijkt de zoveelste alien animatiefilm voor kinderen, maar niets is minder waar. Escape from Planet Earth weet de ‘verwachtte’ animatie aan te vullen met een briljante set grappen en grollen.

Het verhaal van Escape from Planet Earth brengt ons naar de verre planeet Baab. Een planeet waar aliens nog lekker groen en blauw zijn. De held aldaar is Scorch Supernova. Hij voert ruimtereddingsmissies uit voor Basa, het ruimtevaartcentrum op Baab. Al snel blijkt dat de hele familie Supernova bij deze missies betrokken is. Zo is broertje Gary Supernova de baas van de missiecontrole van Basa.

Op een dag komt een noodsignaal binnen bij Gary. Het blijkt van een gevaarlijke, maar bekende planeet afkomstig, maar zonder al te veel te twijfelen wordt Scorch Supernova opgetrommeld om naar de planeet af te reizen. Het blijkt al snel een val van superschurk Shanker waardoor de bal bij Gary komt te liggen. Hoe gaat Gary zorgen dat Scorch Supernova veilig terugkeert naar Baab.

Qua animatie zijn we onderhand een beetje verwend geraakt en ervaren we weinig tot geen verrassingen. Het oog voor detail is groots en de omgevingen zijn prachtig, maar niet meer dan dat. Escape from Planet Earth past prima in het stramien van films als Monsters Inc en Despicable Me. Ook de 3D uitvoering van de film is gewoon perfect zoals we van animatiefilms gewend zijn.

Hoewel Escape from Planet Earth niet met de budgetten van studios als Dreamworks is gemaakt, hebben de makers wel een sterrencast aan zich weten te binden. Zo vinden we in de Engelse versie de stemmen van onder anderen Jassica Alba, Brendan Fraser en William Shatner. In de Nederlandse uitvoering heeft Splendid Film o.a. Charly Luske, Bas Keijzer en Linda Wagenmakers aan de karakters weten te binden en daarmee zet Splendid (terecht) groots in op deze release.

Conclusie

Escape from Planet Earth weet grafisch niet te verrassen, maar biedt de kwaliteit die we gewend zijn van de verschillende grote animatiefilms die het afgelopen jaar langs zijn gekomen. Het is het script wat het verschil maakt en Escape from Planet Earth een film maakt die de hele familie zal plezieren. Ook de 3D uitvoering is goed uitgewerkt en daarmee is Escape from Planet Earth een must-have geworden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.