Arjan Olsder
Arjan Olsder

Test: BamBoomBox

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Hoge gadgetfactor
  • Mooi hout

THE BAD

  • Logo iets te nadrukkelijk aanwezig
  • Klinkt niet beter dan de gemiddelde speaker uit dezelfde prijsklasse

Het stikt van de bluetooth en WiFi speakers. Voor de mensen achter de BamBoomBox dan ook regen genoeg om eens met andere technieken te experimenteren. De BamBoomBox werkt dan ook met een inductietechniek om de muziek van de smartphone te versterken.

Unboxing

Lignify levert de BamBoomBox met een speciale USB kabel. Deze kun je voor zowel een analoge verbinding als om te laden gebruiken. Verder bevat het pakket geen verrassingen.

Design

De donkere BamBoomBox die wij ontvingen is een prachtig walnoothouten kastje. Helaas zijn het logo en de URL van de fabrikant wel heel nadrukkelijk aanwezig in het design. Dit had iets subtieler gemogen.

Bamboombox-donker-maat

De keuze voor hout is een goede basis. Hout staat bekend om haar warmere klankbeeld. Echter zit alle elektronica ook in het houten kabinet, net als de techniek om het signaal van de smartphone op te pikken. Hierdoor is de keuze voor hout uiteindelijk vooral mooi, maar voegt het niet heel veel toe aan de geluidskwaliteit. Het hout heeft een FSC keurmerk.

Technisch

Waar de meeste speakers bleutooth of WiFi gebruiken, heb je deze energieslurpers bij de BamBoomBox niet langer nodig. Gewoon het geluid zachtjes aanzetten en je smartphone op het kastje leggen is al genoeg.

Doordat het geluid van de smartphone wordt versterkt, is het ook de smartphone die het volume bepaalt. Hoe harder je de smartphone zet, hoe harder ook de versterking. Qua gevoel lijkt het erop dat een microfoon wordt gebruikt, maar als ik met mijn stem lawaai maak in de buurt van de ontvanger, wordt dat niet opgepikt. Wel is het zo dat als je de smartphone heel zachtjes hebt staan, dat je wat ruis hoort doordat de ontvanger duidelijk hard op zoek is naar een signaal om te versterken.

Geluidskwaliteit

De BamBoomBox bevat twee drivers die niet al te groot zijn. Bij een gemiddeld volume komt er voor een mobiele speaker een prima geluid uit, maar niet bijzonder. Zet je de BamBoomBox hard, dan verliest de speaker het snel qua lage tonen. Ook niet heel vreemd in deze categorie.

Één voordeel heeft het design van de BamBoomBox wel. Door de speakers naar de zijkanten te richten, weet de speaker wel een duidelijk stereo geluid te produceren. Mits je hem natuurlijk recht voor je hebt liggen.

Qua uithoudingsvermogen trek ik iets meer dan 6 uur luisterplezier uit de BamBoomBox.

Conclusie

De BamBoomBox heeft een enorm hoge gadgetfactor, maar meer door de werking en innovatie dan de geluidskwaliteit. De BamBoomBox is goedkoop en komt qua geluidskwaliteit dan ook niet boven speakers van een vergelijkbare prijs uit (op dit moment €35)..

Ik zou dan ook liever hebben gezien wat mogelijk is met deze techniek en dit design op een prijspunt van rond de €99.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.