Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Pompeii (3D Blu-Ray)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Een enorm 3D spektakel
  • Top cast

THE BAD

  • Matig verhaal

Het verhaal van Pompeii ken je vast wel. Het Romeinse dorp werd lang, lang geleden zo snel onder het stof van een vulkaan bedolven, dat we enorm veel te weten zijn gekomen over het leven uit die tijd. Dit belangrijke moment in de geschiedenis krijgt met de release van Pompeii eindelijk een verhaal. Een verhaal dat indruk wekt. Zeker in 3D.

Al vroeg in de film leren we de slaaf Milo (Kit Harington, Game of Thrones) kennen. De slaaf droomt ervan om ooit met de mooie Cassia (Emily Browning, Sucker Punch) te mogen trouwen. Één probleem, ze is de dochter van zijn meester en die heeft duidelijk andere plannen met zijn meissie. Cassia is namelijk toegezegd aan een corrupte Romeinse senator(Corvus (Kiefer Sutherland, 24). Daarnaast zal Milo zelf ook nog eens aan een andere slavendrijver verkocht worden.

Wanneer de indrukwekkende vulkaan Vesuvius op het punt van uitbarsten staat, gaat Milo dan ook alles op alles zetten om Cassia nog één keer te zien. Maar veel belangrijker nog… Dat is ook het moment waarop bezitters van een 3D TV hun beloning krijgen.

Qua verhaal is Pompeii misschien niet het meest creatieve meesterwerk, maar de film staat bol van de topacteurs en het budget voor de special effects blijkt ook niet gering te zijn. Een groot deel van de 104 minuten durende film is dan ook puur visueel spektakel.

Extra’s

Ook qua extra’s heeft eOne veel verrassingen voor iedereen die interesse heeft in het verhaal van Pompeii. Natuurlijk zit de schijf stampvol making of materiaal en commentaren. Pompeii: Burried in Time is echter een must-see en vertelt het verhaal achter het echte Pompeii. Sterker nog, deze moet je eigenlijk even kijken voor je de film zelf op zet.

Conclusie

Met Pompeii trakteert eOne ons op een 3 dimensionaal spektakel dat indruk weet te wekken. Dit ondanks de matige diepgang van het verhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.