Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

De Raspberry Pi Model B+ is vooral slimmer geworden

De Raspberry Pi Model B is enorm populair omdat dit kleine computertje in staat is zonder problemen XBMC te draaien op een Full HD display. Toch was de layout van de printplaat nooit echt handig. Model B+ is dan ook vooral een doorontwikkeling die een aantal leuke features aan het systeem toevoegt.

Qua logica zijn de (nu 4) USB 2.0- en LAN poorten nu keurig naast elkaar gezet waardoor behuizingen iets mooier kunnen worden. Ditzelfde is ook met de verschillende andere aansluitingen gedaan zoals de jack plug en de HDMI connector.

De 26-polige interface aansluiting (GPIO) is vergroot naar een 40-polig model. Door de nieuwe positie en extra aansluitingen kun je nu uitbereidingen genaamd HAT’s kopen. Deze prik je met gemak op de RaspBerry zonder dat deze veel groter wordt. Een andere duidelijke verandering is dat de Pi niet langer gebruik maakt van SD kaarten, maar van Micro-SD kaarten. Ook hier kunnen makers van behuizingen een compacter ontwerp realiseren.

Qua prestaties is er weinig verandert. Het systeem beschikt nog steeds over een 700MHz ARM processor en 512MB aan werkgeheugen. Het eigen stroomverbruik is wel omlaag naar 600mA in plaats van 750mA. Als jouw adapter het toestaat, kan de Pi voldoende stroom leveren om via USB harddrives van stroom te voorzien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.