Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

QGenie is een QNAP NAS voor in je broekzak

Er zijn al heel wat gadgets om draadloos extra opslagruimte aan je smartphone of tablet toe te voegen. Zeker voor iOS gebruikers zijn dat soort mobiele mediatanks een uitkomst om toch veel films en muziek mee te kunnen nemen. Met de QGenie stort QNAP zich ook in de strijd, maar dan met een model dat wel heel goed doordacht lijkt te zijn.

De QGenie valt alleen al op door de aanwezigheid van een duidelijk OLED display. Deze geeft keurig alle belangrijke status informatie weer. Door gebruik te maken van zwart-wit zou dit display ook buiten goed moeten presteren.

De QGeniet werkt naadloos samen met de myQNAPcloud omgeving waarop je ook jouw QNAP NAS terug kan vinden. Via Qsync en Qfile apps zijn bestanden snel over te dragen via Android en iOS smartphones en tablets.

Dem QGenie kan met 20 gebruikers tegelijk worden verbonden en kan 8 opdrachten tegelijk verwerken. Met de 3.000mAh accu in de QGenie kan de draagbare NAS ook een tijdje zonder stopcontact worden gebruikt. QNAP schat de accuduur op 10 uur. De accu is ook als powerbank te gebruiken op het moment dat je smartphone of tablet zonder stroom komt te zitten.

De QGenie kan als WiFi access point worden gebruikt om zo één LAN of WiFi aansluiting met meerdere apparaten te delen. Je kunt ook één smartphone aanwijzen als LTE hotspot en zo de 4G verbinding via WiFi met andere gebruikers delen.

Het is mogelijk om van de telefoonboekdata op Android en iOS een back-up te draaien naar de QGenie. Sluit je de QGenie aan op de PC, dan werkt hij als SSD met een maximale leessnelheid van 120 MB per seconde en een schrijfsnelheid van 40 MB per seconde.

Onder de motorkap van de QGenie ligt een 600MHz processor en een 32GB SSD kaart. Voor extra opslagruimte kun je er zelf SD kaarten bij prikken en er is een USB 3.0 aansluiting voor snelle toegang via MAC en PC.

De QGenie is nu te koop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.