Arjan Olsder
Arjan Olsder

Komt Amazon eindelijk met een smartphone?

Amazon lanceerde al een Android tablet in de vorm van de Kindle Fire. Na het enorme succes van die tablet is onlangs de Fire TV gelanceerd. Eveneens een goed verkopend product op basis van Android. Zou Amazon nu ook met een smartphone komen?

De geruchten worden steeds sterker en Amazon zou zeer ambitieuze plannen hebben. Denk onder anderen aan een 3D display zoals in de Nintendo 3DS te vinden is. Uiteraard zou het wederom om een versie van Android gaan die Amazon compleet heeft aangepast en de specs zouden overeen moeten komen met de hedendaagse flagship toestellen van Sony en Samsung.

Het gerucht van een Amazon smartphone gaat al jaren rond, maar het is nog maar de vraag waar het exacte businessmodel ligt. Met de Kindle Fire stort Amazon zich duidelijk om de eReader markt en pusht Amazon vooral haar eigen digitale boeken. Bij de Fire TV doet Amazon ditzelfde om haar films en series te verkopen en te verhuren. Op een smartphone kan beiden, maar zijn beiden niet optimaal. Zou Amazon dit accepteren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.