Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Last Vegas (Blu-Ray)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Sterke cast
  • Goede grappen
  • Toch een aardige verhaallijn

THE BAD

Ik heb het niet snel, maar toen ik de trailer van Last Vegas in de bios zag wist ik het zeker. Deze comedy zou simpelweg niet teleur kunnen stellen. Al is het maar om de indrukwekkende cast en de popsterren die een plaatsje in de film hebben gekregen.

Last Vegas vertelt het verhaal van Paddy (Robert de Niro), Billy (Michael Douglas), Archie (Morgan Freeman) en Sam (Kevin Kline). De heren zijn (net als in het echt) al aardig bejaard als blijkt dat Billy een huwelijksaanzoek heeft gedaan aan zijn wel heel veel jongere vriendin. Tijdens een begrafenis. En ze zegt natuurlijk ja… Tijd dus voor een vrijgezellenweekend.

En waar kun je dan beter je vrijgezellenfeest vieren als in Las Vegas? De Flatbush Four (zoals ze zichzelf noemen) besluiten er dan ook op uit te trekken. Ook al gaat dat lang niet even gemakkelijk. Vooral niet voor Archie die een beroerte heeft overleefd. Zijn zoontje is overbezorgd waardoor Archie een list verzint om zijn huis te ontvluchten.

Ondertussen verlopen de avonturen in Las Vegas ook net even anders dan je zou verwachten. Zo ontmoet het viertal de jazz zangeres Diana (Mary Steenburgen) waarna zowel Paddy als Billy een oogje op haar krijgen. Een stukje in de verhaallijn die halverwege de film een drama-dipje teweeg brengt. Gelukkig herpakt regisseur Jon Turteltaub zichzelf vlot zodat we weer allemaal kunnen lachen.

Denk je aan vrijgezellenfeestjes in Vegas, denk je natuurlijk al snel aan die andere komedie; The Hangover. Toch hoef je niet bang te zijn dat dit een 65+ ripoff is. Het verhaal van de oudjes loopt echt heel anders. Daarnaast wordt 50 Cent (himself) nog even lekker op zijn plek gezet en mogen ook de partyrockers even lekker los gaan. Inclusief glitterspeedo.

Extra’s

Last Vega’s zit vol extra’s die inspelen op de geschiedenis van de vier heren. Leuker nog is de Redfoo Party en de Supporting Enseble. Zeker de moeite waard dus.

IMG_9422

Conclusie

Hoewel het bij een comedy doorgaans om de grappen gaat, merk je misschien dat ik niet al te veel over het verhaal probeer te vertellen. Het verhaal speelt namelijk een belangrijke rol voor het grappensalvo. Gewoon kijken dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.