Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: WD My Passport 2017 Ultra (1TB)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Echt mooi stukje design
  • Behoorlijk op snelheid voor de prijsklasse
  • Met bijpassende kabel

THE BAD

  • Metallic deel trekt echt vinger vlekken aan

Afgelopen weekend las je al over de WD My Passport 2017. Vandaag hebben we de WD My Passport Ultra in de review. Aan de behuizing kun je al zien dat deze net even wat luxer is, maar er zijn meer verschillen.

Unboxing

De WD My Passport Ultra 2017 zit netjes verpakt. In het doosje zit ook een micro-USB 3.0 kabel. Deze is wit, net als de drive. Jammer is wel dat er een bedrukking op zit. Verder vinden we wat documentatie waar je wellicht weinig mee zal doen.

Design

Het nieuwe design van WD is echt gericht op het maken van modieuze hardware. Ja de WD My Passport Ultra 2017 mag naast een mooie notebook liggen, maar mag ook in de handtas (denk ik, als man zijnde). Chique is het woord. Wel is het handig om te weten dat het metallic deel heel gevoelig is voor vette vingers.

De drive is lekker slank en ook de status LED zit erg mooi weggewerkt naast de micro-USB 3.0 aansluiting. Wel is het jammer dat WD anno 2017 nog niet over was op USB-C. Dat zou het aansluitgemak verder vergroten. Zeker nu steeds meer smartphones, tablets en laptops over een USB-C aansluiting beschikken.

Specs en benchmarks

In tegenstelling tot de reguliere WD My Passport 2017, beschikt de WD My Passport Ultra 2017 over nieuwe SMR techniek. Niet alleen is de drive slanker, hij is bijna een kwart sneller dan het goedkopere model. Opvallend genoeg kiest WD er niet voor dit op de verpakking te zetten. Gemiste kans.

Wanneer je de performance tabel leest, zie je ook dat de kleinere schrijfbewerkingen enorm veel langzamer zijn dan grotere constante lees- en schrijfbewerkingen. Dit is normaal voor een harddrive. Hier scoort de drive dus heel netjes voor haar prijsklasse.

WD Discovery

Wanneer je de drive hebt gekocht, kun je op de site van WD de WD Discovery software downloaden. Deze helpt je het maximale uit jouw harddrive te halen. Bijvoorbeeld door backups gemakkelijker te maken. Handig!

Conclusie: WD My Passport Ultra 2017

Het prijsverschil met de reguliere WD My Passport 2017 is naar verhouding heel klein. Hoewel WD op de verpakking niet duidelijk laat weten waarom deze duurder is, zijn er wel degelijk verschillen die verder gaan dan het luxere uiterlijk. Namelijk, de performance. Die ligt bij de WD My Passport Ultra 2017 echt een stuk hoger. Daarnaast durft WD er met 3 jaar, een veel langere garantie aan mee te geven.

WD My Passport 2017 Ultra kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.