Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Seagate Game Drive for Xbox 2TB

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Lekker op snelheid
  • Gemakkelijk te installeren
  • Goede samenwerking met Microsoft
  • Gratis 1 maand Game Pass

THE BAD

Enige tijd geleden werden we blij verrast door de samenwerking tussen Microsoft en Seagate. Dit leverde een zwart-groene externe harddrive op die helemaal Xbox branded in de markt werd gezet. Met een gratis maand Xbox Live. Inmiddels is het ontwerp compleet veranderd en zien we een nieuwe Seagate Game Drive for Xbox 2TB.

Unboxing

In de verpakking van de Seagate Game Drive for Xbox 2TB zien we de samenwerking tussen Microsoft en Seagate duidelijk naar voren komen. We zien bekende gamekarakters als de Master Chief en… in het doosje zit een code voor één maand gratis Xbox Game Pass. Een maand land gratis honderden games spelen. En dan is wat extra opslagruimte wel lekker natuurlijk. Een Micro-USB 3.0 kabel maakt het helemaal af.

Design

De eerste drive werd gelanceerd met de overgang van de Xbox 360 naar de Xbox One. Beide machines waren heel anders ten opzichte van elkaar, dus de drive hoefde qua design echt nergens rekening mee te houden. Anno 2017 zien we toch vooral de Xbox One S en de Xbox One X in de schappen. Beide machines zijn een heel stuk strakker vormgegeven.

 

Kijken we naar het ontwerp, dan zien we dat Seagate duidelijk hetzelfde witte plastic gebruikt dat Microsoft gebruikt voor de Xbox One S. Alleen de hoeken zijn niet zo puntig als van de console. De opdruk van het Xbox en Seagate logo zijn net zo bijzonder gemaakt als op de controllers. De logo’s zijn uit de behuizing gesneden en daarna opgevold met zwart, glanzend plastic. Mooi. Mooi. Mooi!

Installatie

Het installeren van de Seagate Game Drive for Xbox 2TB is niet meer dan de USB 3.0 kabel van de drive in de Xbox One (S/X) steken. De drive wordt meteen herkend en is klaar om de eerste games te ontvangen. Seagate gokt dat je op 2TB gemiddeld 50 games kwijt kan.

Performance

Qua performance zien we dat Seagate Game Drive for Xbox 2TB zeer waarschijnlijk dezelfde harddrive voor de Seagate Game Drive for Xbox 2TB gebruikt als in de Seagate Game Drive for PS4. Leessnelheid is belangrijk om games snel op het scherm te hebben staan. Je krijgt in de Seagate Game Drive for Xbox 2TB een leessnelheid van 128,7MB per seconde. Daar staat een schrijfsnelheid van 33.5MB per seconden tegenover. Netjes voor een harddrive over USB 3.0.

 

Conclusie: Seagate Game Drive for Xbox 2TB

Met de Seagate Game Drive for Xbox 2TB haal je voor niet al teveel geld 2TB aan extra dataopslag in huis. Het fijne van de samenwerking is niet alleen een maand gratis gebruik van Game Pass, maar vooral ook dat het design van de drive heel goed aansluit op de Xbox One. Nouja, vooral de S want de X komt weer in het zwart ;-). We hebben geen minpunten bij de Seagate Game Drive for Xbox 2TB gevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.