Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Tesla dumpt Nvidia voor Intel

Nvidia was zo lekker bezig als het gaat om technologie voor autonoom rijden en infotainment systemen. Toch krijgen ze nu te maken met een tegenslag. ’s Werelds bekendste merk van (zelfrijdende) elektrische auto’s zet het merk aan de kant. Tesla gaat verder met concurrent Intel. En dat is nieuws dat Intel onderhand wel kan gebruiken.

Intel heeft de mobiele markt verloren aan Qualcomm en MediaTek. In VR loopt het ook al niet storm en in automotive leek iedereen voor het platform van Nvidia te gaan. De keuze van Tesla om over te schakelen naar Intel zou het bedrijf weleens een enorme boost kunnen geven.

Samen met Tesla, kan Intel nu verder werken aan haar chipsets voor autonoom rijden. De deal volgt niet al te lang na een deal met Waymo, een Google onderneming die zich richt op autonoom rijden. Toch zal de deal met Intel vooral zichtbaar worden in de infotainment systemen. Dat zijn de grote tablets die op het dashboard van de Tesla’s zijn geplakt. Hier zullen de chipsets eerst worden omgegooid van Nvidia naar Intel.

Via Reuters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.