Arjan Olsder
Arjan Olsder

IFA: De Philips Airfryer XXL is briljant

Ik ben al jaren een groot fan van de Philips AirFryer. Sterker nog, mijn airbollen recept wordt ieder jaar duizenden keren gelezen. Tijdens de IFA presenteerde Philips haar nieuwste uitvoering en daar zit een briljante vinding in.

Er was één groot probleem. Nouja, probleem is misschien niet het juiste woord. Iets dat gewoon beter kon zonder dat je er misschien aan zou denken dat het beter zou kunnen. Dan heb ik het over de lade van de Airfryer die normaal met het mandje mee naar buiten komt.

Deze lade moet je dan ergens neerzetten. Niet op een plastic keukenwerkblad, want dat smelt. Ook niet op een natuurstenen keukenblad, want dat kan barsten. Concurrenten losten dit al eens op met siliconen voetjes, maar Philips kopieert niet. Philips innoveert. Philips zet er nu een rail onder.

En dat heeft een paar enorme voordelen. Zo hoef je nu dus geen ruimte meer te maken om de hete lade ergens neer te zetten. Deze blijft gewoon voor de AirFryer hangen. Alleen jouw frietmandje komt er dus uit. Handig!

Ook qua schoonmaken is beter over de lade nagedacht. Deze hoeft niet meer volledig met de hand of met de machine te worden gewassen. Met name in de afwasmachine nam deze altijd enorm veel ruimte in. Na afkoelen haal je simpelweg de binnenpan uit de lade. Die is kleiner en beter schoon te maken. Briljant! En mocht je hem nou beschadigen in de vaatwasser; Philips heeft al jaren een erg sterke onderdelenservice. Dus ook dat blijft een goed verhaal.

Ook hebben we in Berlijn de nieuwe crispy bite functie mogen ervaren. Nog krokantere frites. Dit heeft Philips voor elkaar gekregen door de AirFlow nog verder te optimaliseren en dat maakt me nieuwsgierig naar wat dit voor mijn airbollen recept gaat doen.

Philips gaat twee versies verkopen. De Avance versie met een mooi display en een goedkopere, analoge versie. De Philips XXL Avance gaat €279,99 kosten. De analoge versie €249,99.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.