Picture of Kevin Krechting
Kevin Krechting

Review: Razer Man O’War 7.1

Kevin Krechting beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • super comfortabel
  • 50 mm drivers
  • zeer sterke bass
  • simpele software
  • connectiviteit

THE BAD

  • regelkastje

Na het succes van de wireless Man O’War is er nu ook de bedrade versie genaamd de Man O’War 7.1. Laten we kijken hoe deze het er van af brengt tijdens het reviewen. Deze headset is bijna identiek aan de draadloze variant. Ik verwijs dus graag door naar onze vorige review. Hier bespreek ik vooral de kleine verschillen tussen beide headsets.

Het verschil

Laat ik beginnen met een statement te maken dat deze headsets zeker in mijn top 3 vallen van beste headsets. Ze zitten zeer comfortabel, zijn niet zwaar, geluidsdicht, en een supergeluid door de 50 mm drivers. Zeker ook door de ingebouwde geluidskaart.

De geluidskaart kun je ook eraf halen om tevens op andere devices te gebruiken, dus multifunctioneel is hij ook nog eens.

Ook heb je een klein regelkastje op prima afstand zitten zodat je er snel bij kan. Dit kastje regelt het geluid van je headset en de mutefunctie. Het is even wennen want bij de draadloze variant zit het muten perfect onder de linkerschelp, een plek die sneller gevonden is. Ook het tandwieltje is erg gevoelig, binnen een seconde heb je zowat op max geluid. En in de eerdere review is al te lezen dat deze Man O’Wars erg hard kunnen! Dus je moet gentle omgaan met het volumewiel.

Liever had ik gezien dat deze functies op dezelfde plek hadden gezeten als zijn draadloze broertje. Velen malen makkelijker te vinden en dit regelkastje is ook niet echt een aanwinst in design.

Voordeel van deze headset is wel dat hij nooit opgeladen hoeft te worden en dat je de hem ook kan verbinden met je telefoon, tablet, PS4 en Xbox One. Wel een opmerking, dan wordt het wel een 2.0 en geen 7.1 headset. Maar alsnog, zeker de moeite waard!

Conclusie

Ik som hieronder nog kort even de voor- en nadelen op van deze Man O’War 7.1.

Hij zit ongelofelijk comfortabel door zijn grote schelpen zitten de kussens om de oren heen en niet erop. Ook de hoofdband zit meer dan prima. Het geluid is voortreffelijk, zeker als je van bass houdt! Met de software is het geluid nog aan te passen door bass modifiers en equilizers. Ook de mircofoon is goed helder en op diverse manieren aan te passen middels software. De boom zelf is flexibel en dus in elke stand te buigen.

Zijn connectiviteit is een plus. Niet alleen op de PC of PS4, zoals zijn draadloze broertje, maar nu dus ook op tablets, telefoons en de Xbox One. Hij is dus wel veelzijdiger, alleen heb je dan een regelkastje dat minder praktisch is. Maar dat kan ook gewoon zijn omdat ik de knoppen van de draadloze variant gewend ben! Nogmaals, hier de link naar de eerdere, en uitgebreidere review!

Razer Man O'War 7.1 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.