Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: DreamLED SLWL-300 Solar LED Wall Light

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Bijzonder goed vormgegeven
  • Geeft voldoende licht
  • Hoge kwaliteit zonnepanelen
  • Vervangbare accu
  • Goede bewegingsdetectie

THE BAD

  • Smeltnaadjes voor
  • Sticker op een vervelende plek

Dit jaar introduceert het Vlaamse DreamLED twee nieuwe buitenlampen. Beiden zelfvoorzienend door gebruik te maken van zonne-energie. Het meest opvallende daarbij is de kwaliteit van de zonnecellen die zijn gebruikt. Vandaag bekijken we de DreamLED SLWL-300 Solar LED Wall Light.

Unboxing

Nu kennen we DreamLED als een merk dat altijd bovenmatig veel aansluitmateriaal met haar lampen mee levert. Maar meer dan twee schroeven en twee pluggen zijn niet nodig omdat deze lamp alleen maar voor muurmontage ontwikkeld is. Nouja, dat zou je denken. DreamLED is zo handig om er een sjabloon bij te leveren zodat je de gaatjes op de goede plek boort. Handig!

Design

Qua design valt deze buitenlamp echt tussen modern en sierlijk. Er word op een heel nette manier gebruik gemaakt van ronde vormen. De vorm complimenteert ook de zilveren kleur. Iets zegt me dat deze lamp in andere kleuren lang niet zo mooi zou uitkomen. Jammer is wel dat je op de voorkant twee verticale naden ziet lopen. Ze vallen niet enorm op, maar dit kan misschien wel op een wat minder opvallende plek.

Wat jammer is, is de locatie van de sticker met alle belangrijke informatie over de lamp. Van opzij valt deze in het zicht. Hij is te verwijderen, maar dan moet je wel een föhn gebruiken om deze om de lijmlaag van de sticker te verwarmen. Van mij had deze informatie achterop mogen zitten of binnenin de beugel.

Montage

De montage is dus appeltje eitje. Met een stukje tape zet je het boorsjabloon vast op de plek waar je gaat boren of waar je meteen gaat schroeven. In dat laatste geval ruk je het sjabloon kapot wanneer je dit verwijderd. Maar dat is niet erg. Je hebt hem toch niet meer nodig.

Je zet de beugel van de SLWL-300 Solar LED Wall Light met twee schroeven vast. Er is nog wat ruimte bij de onderste schroef om de lamp horizontaal te corrigeren. Zo weet je zeker dat deze waterpas hangt. De lamp is uiteraard waterdicht en heeft in dit geval een IP65 certificaat. Hij kan dus gewoon tegen de regen.

Specs

De DreamLED SLWL-300 Solar LED Wall Light wordt gevoed door een zonnepaneel. Daarbij is gekozen voor een mono-crystalline solar cell. Dit is de oudste productiemethode van zonnecellen dat op dit moment ook de hoogste opbrengst kent. Daar staat tegenover dat dit ook de duurste zonnecellen zijn om te produceren. Maar… ze gaan erg lang mee. Bij gebruik in zonnepanelen op daken, durven fabrikanten garanties tot 25 jaar te geven.

Het zonnepaneel voedt de accu direct. Dit is met een beetje handigheid zelf te vervangen. Het gaat om een 3,7 volt accu met een capaciteit van 1.200mAh. DreamLED verwacht dat de accu 2 jaar meegaat.

De DreamLED SLWL-300 Solar LED Wall Light beschikt ook over een infrarood sensor. Daarmee kan hij tussen dag en nacht schakelen en reageert hij op beweging. Dezelfde sensor hebben we al in andere DreamLED producten aangetroffen en reageert behoorlijk accuraat. Hij heeft een bereik van maximaal 10 meter, maar dit hangt een beetje van de nadering af. Loop je recht op de sensor af, is hij wat minder gevoelig dan wanneer je langs de sensor op beweegt.

De LED’s in de DreamLED SLWL-300 Solar LED Wall Light hebben een maximale lichtopbrengst van 200 lumen en zijn met 3000 graden Kelvin neutraal wit van kleur. Ze sluiten met deze lichttemperatuur ook goed aan op de overige buitenverlichting van DreamLED.

 

Licht modus

Er zijn drie manieren waarop de DreamLED SLWL-300 Solar LED Wall Light ingezet kan worden. In modus 1 brandt hij op 30% van zijn capaciteit (dus 60 lumen). Wanneer het schemert gaat hij aan, en na 4~5 uur gaat hij uit. Een beetje afhankelijk van hoe vol de accu zit.

In de tweede modus laat de lamp met de volle 200 lumen branden bij detectie van beweging. Daar buitenom brandt hij op 3% van zijn capaciteit (dus 6 lumen) tot de accu leeg is.

De derde modus is eigenlijk de standaard modus die we bij vele lampen terugzien. Bij beweging gaat hij op 100% branden en 25 seconden na detectie van de laatste beweging gaat hij uit. De meest zuinige manier om de nacht door te komen, maar voor het oog de minst mooie.

Conclusie: DreamLED SLWL-300 Solar LED Wall Light

De DreamLED SLWL-300 Solar LED Wall Light is een erg nette lamp die het bedrijf voor een wel erg scherpe prijs weet weg te zetten. Qua design zijn er wat onhandigheden, maar die wegen niet op tegen de lage prijs en de totale vormgeving die velen aan zal spreken. Het is misschien wel de mooiste buitenlamp die het bedrijf tot nu toe heeft ontwikkeld. Persoonlijk zou ik het interessant vinden als DreamLED deze designlijn verder zou doorzetten. Tenslotte doet het bedrijf er duidelijk alles aan zodat je deze goed kan installeren en de accu zelf kan vervangen, mocht deze het begeven. Niet de klagen dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.