Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: DreamLED SLWL-200+ Solar LED Wall Light

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Neutraal design
  • Felle verlichting aan de onderkant
  • Decoratief licht achter
  • Slimme programma's
  • Goede bewegingsdetectie

THE BAD

Gisteren bespraken we de prachtige DreamLED SLWL-300 Solar LED Wall Light. Een lamp prachtig in vormgeving, maar je kunt ook een andere prioriteit hebben. De DreamLED SLWL-200+ Solar LED Wall Light is minder ‘mooi’ qua vormgeving, maar veel mooier qua lichtspreiding.

Unboxing

Ook hier weer het bekende DreamLED verhaal. Er is goed nagedacht over het aansluiten van deze lamp Je krijgt er een boorsjabloon bij. Schroeven en pluggen zijn ook inbegrepen.

Design

Qua design lijkt de DreamLED SLWL-200+ Solar LED Wall Light niet heel spannend. Misschien zelfs een tikkeltje vreemd. Jouw mening verandert in de nachtelijke uurtjes. Juist door dit design, kan DreamLED veel meer spelen met het lichtschijnsel dan van deze lamp af komt.

De DreamLED SLWL-200+ Solar LED Wall Light beschikt over twee lichtbronnen. Aan de onderkant zit functionele verlichting op 3.000 graden kelvin. Neutraal wit dus. Ideaal voor het verlichten van bijvoorbeeld een pad. Vanuit het ‘buikje’ schijnen LED’s een warmer licht op de wand. Dit licht is naar links en recht georiënteerd en heeft met 3.700 graden kelvin een warmere witte kleur.

Montage

Montage verloopt enorm simpel door de meegeleverde boorsjabloon. Deze zet je met een stukje schilderstape op de muur. Waterpas natuurlijk. Daarna is het een kwestie van boren en schroeven. Het sjabloon is natuurlijk voor eenmalig gebruik.

Met twee schroeven zet je de DreamLED SLWL-200+ Solar LED Wall Light vast op de wand. De bovenste schroef komt helaas wel in het zicht te zitten. Dit heeft alles met het ontwerp van de lamp te maken. Er is simpelweg geen ruimte om de schroef op een andere plek te kunnen plaatsen. Zelf wil ik die schroef dan ook nog met een zwarte gaan vervangen. Dan valt hij wat minder op.

Gezien het een solar lamp is, is het handig de lamp op een plek te hangen waar deze voldoende zon krijgt. Dus niet onder een afdakje. Natuurlijk is het lampje IP65 gecertificeerd. Regenbestendig dus.

Specs

De DreamLED SLWL-200+ Solar LED Wall Light bevat dezelfde bewegingssensor die we ook op andere modellen hebben gezien. Deze is vooral gevoelig bij beweging langs zij en wat minder wanneer je er direct op af loopt. Toch is de detectie voer de gehele band wel erg goed. Dezelfde sensor schakelt ook de lamp aan op het moment dat het schemert. Het detectiebereik ligt op maximaal 10 meter.

Het zonnepaneel is een mono-crystalline paneel. Dit is de oudste productietechniek voor zonnecellen. Voordeel van deze productietechniek is dat deze ook de hoogste opbrengst kent. Deze panelen zijn hierdoor ook erg duur en dan is het wel interessant om ze terug te zien in deze buitenlampen.

Het zonnepaneel voedt de accu van de DreamLED SLWL-200+ Solar LED Wall Light. Dit is een 3,7 volt lithium-ion accu met een capaciteit van 1.200mAh. DreamLED verwacht dat de accu 24 maanden meegaat. Daarna moet hij vervangen worden. Dit is zelf te doen.

Licht modus

De DreamLED SLWL-200+ Solar LED Wall Light kent drie lichtmodus. In de eerste lichtmodus gaat hij volledig aan bij beweging (260 lumen). 25 seconden na de laatste beweging te hebben gedetecteerd, gaat de lamp weer uit.

De tweede modus schakelt de lamp ook volledig in bij beweging. Daar tussen schijnt hij op 3% van zijn capaciteit (+-8 lumen).

De derde modus schakelt de verlichting voor en achter anders. Bij beweging gaat de verlichting voor 100% aan. 25 seconden na de laatste detectie gaat het licht aan de voorkant uit en schijnt het decoratieve licht aan de achter/zijkanten door op 3% van haar vermogen. Dit is de modus die mijn voorkeur heeft om haar decoratieve karakter.

Conclusie: DreamLED SLWL-200+ Solar LED Wall Light

Met de DreamLED SLWL-200+ Solar LED Wall Light presenteert het merk opnieuw een goedkoop armatuur voor buiten. De schakeling tussen de functionele en decoratieve verlichting in deze buitenlamp is erg slim bedacht. Bovendien is er niet bespaard op de gebruikte componenten. Dit maakt de DreamLED SLWL-200 Solar LED Wall Light een erg mooi lampje voor buiten.

DreamLED SLWL-200+ kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.