Arjan Olsder
Arjan Olsder

Pioneer DJ introduceert de DJM-750MK2 mixer

Met de DJM-750MK2 heeft Pioneer DJ een nieuwe 4-kanaals mixer in haar assortiment opgenomen. In de specsheet van deze nieuwe DJ mixer heeft Pioneer een groot aantal features van de DJM-900NXS2 overgenomen.

Onder de overgenomen features bevinden zich de fader/toonregelings curves, Send/Return sectie, de Magvel crossfader, 4 color FX filters en een 11 van de BPM effecten. De DJM-750MK2 bevat ook een effectenpaneel waarbij de effecten alleen op bepaalde frequentiegebieden van de muziek toegepast kunnen worden.

De DJM-750MK2 is volgends Pioneer DJ een 64-bit mixer. Voor de audio vindt echter een 32-bit omzetting plaats. De analoge audio die binnenkomt wordt naar 32-bit digitale audio omgezet en uiteindelijk weer geconverteerd naar analoge audio wanneer deze de mixer weer verlaat. Gezien CD kwaliteit nog altijd op 16-bit blijft steken en high-end diensten als Tidal niet verder komen dan 24-bit, kunnen we stellen dat de omzetting nagenoeg geen verlies zal opleveren.

De DJM-750MK2 kan die USB direct aan de computer gehangen worden. Er is ondersteuning voor timecode en je krijgt een licentie voor Rekordbox DJ en Rekordbox DVS.

Beschikbaarheid

Pioneer DJ gaat de DJM-750MK2 vanaf september uitleveren voor €1.199.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.