Minix introduceert haar Neo Z83-4 Pro Windows 10 mediaplayer / PC

Geschreven op vrijdag 11 augustus 2017 door Arjan Olsder


Minix introduceert vandaag haar nieuwste Windows 10 PC / mediaplayer. Het gaat om de Neo Z83-4 Pro. De opvolger van de Minix Neo Z83-4 die vorig jaar het leven zag. De hardware lijkt grotendeels hetzelfde, maar toch zijn er een aantal kleine aanpassingen gemaakt die het prijsverschil de moeite waard maken.

Het grote verschil tussen de twee begint met de software. Zo wordt de Neo Z83-4 Pro met Windows 10 Pro uitgeleverd, wat het kastje interessanter maakt voor zakelijke gebruikers. Om het zakelijk gebruik nog comfortabeler te maken, levert Minix een VESA mount mee. Zo kunnen de mini PC’s achterop monitoren en televisies worden gemonteerd.

Een andere verbetering is de chipset. De Neo Z83-4 Pro draait op een Intel X5-Z8350. Een 64-bit chipset die net even wat harder loopt dan haar voorganger. Het verschil is klein, maar het is er wel. De chipset wordt aangevuld met 4GB aan werkgeheugen. Verder krijg je Bluetooth 4.2, dual-band WiFi met ac ondersteuning, HDMI en Mini DisplayPort, een analoge audio output, LAN aansluiting, 3 USB 2.0 poorten en 1 USB 3.0 poort. Het is mogelijk om de Neo Z83-4 Pro met een Kensington slotje vast te zetten. Minix levert hem compleet met adapter af.

Heb je nou een gewone Minix Neo Z83-4 en zou je ook gebruik willen maken van de VESA mount, dan is die los te bestellen. De mount is niet compatible met andere Minix modellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *