Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Apple werkt aan nieuw type privacy display

Die ene bedscène in die Netflix serie. Die net iets te spannende selfie van jouw vriendinnetje. Aan de ene kant leuk om te zien, aan de andere kant… je zit in een volle trein. Mensen kunnen zien wat jij ziet…. maar niet lang meer. Apple lijkt aan een slimme oplossing te werken.

Al jaren zijn er privacy folies op de markt. Folies die de kijkhoek van een display ver terugbrengen zodat je weinig tot geen last hebt van pottenkijkers. In het zakenleven zijn ze al erg populair maar… ze zijn permanent. En soms wil je wel dat mensen kunnen meekijken. Of net iets meer ontspannen naar het display kunnen kijken.

Apple lijkt nu te werken aan een nieuw type privacy folie dat permanent op het display wordt aangebracht. Het is een extra LCD laag die geactiveerd kan worden om een polariserend effect op te wekken. Opvallend genoeg een technologie die erg dicht bij die van de Nintendo 3DS consoles ligt. Nintendo gebruikt een vergelijkbare technologie om die schermen een 3D effect te laten genereren.

Apple heeft het patent al in 2016 aangevraagd, maar het is deze week pas publiekelijk geworden. Als Apple de technologie gaat toepassen, heeft het weer een sterk argument voor de zakelijke markt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.