Tesla Zonnepanelen
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Tesla gaat ’s werelds grootste lithium-ion accu bouwen

In April vertelden we je alles over de grootste batterij van Europa die Eneco en Mitsubishi in Duitsland aan het bouwen zijn. Elon Musk doet daar nu een stapje bovenop en belooft ’s werelds grootste batterij in Australië te bouwen.

Tesla zal de batterij in het zuiden van Australië gaan bouwen. De batterij is belangrijk voor het land omdat het zuiden van Australië wel heel regelmatig met stroomuitval te maken heeft. Er waren 91 partijen die vochten om het project, maar topman Elon Musk schijnt het project met één tweet te hebben binnengehaald. Hij deed de belofte dat de batterij in 100 dagen gebouwd zou worden. Zou dat niet lukken, doet hij het gratis.

De enorme lithium-ion accu die Tesla in Zuid-Australië gaat bouwen zal een capaciteit hebben van 100 megawatt. Het is de bedoeling dat de accu wordt gevuld met groene energie en de batterij zou vanaf december actief moeten zijn. Met 100 megawatt is er voldoende capaciteit om 30.000 huishoudens van energie te voorzien. Als het lukt om de installatie op tijd af te krijgen, kost dit Australië $50.000.000.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.