Arjan Olsder
Arjan Olsder

Sony Music perst weer Vinyl

Voor het eerst sinds 1989 doen ze het weer. Sony is weer gestart met de productie van echte vinyl platen. Je weet wel, die enorme zwarte schijven waar wel heel weinig muziek op kan. Analoge muziek is al jaren bezig met een comeback en het enorme repertoire van Sony zal vast vele bijzondere platen opleveren.

Om de platen te produceren gaat Sony Music vanaf maart volgend jaar een compleet eigen fabriek openen in Japan. Iets waar ze in 1989 mee stopten door het enorme succes van de CD. Ook in thuisland Japan is Vinyl weer enorm populair en de enige Japanse fabriek die platen maakt, kan de vraag nauwelijks aan. Er is dus ruimte genoeg voor Sony om hierin succesvol te zijn.

Ook in Nederland wordt volop vinyl geproduceerd. Hier staat het fabriekje van Record Industrie. Het bedrijf heeft 33 persen staan en is daarmee één van de grootste fabrieken voor platen ter wereld. In Europa staat nog één andere fabriek. Die van GZ Media in Tsjechië.

In hoeverre Sony Music haar platen ook buiten Japan gaat verkopen is nog onbekend. Mogelijk zal Sony Music voldoende moeite hebben om de vraag in de eigen markt aan te kunnen. Met die populariteit in gedachten is het goed mogelijk dat platenlabels ook in andere regio’s weer in eigen fabriekjes gaan investeren en dat we dit soort stappen dus vaker gaan zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.