Picture of Jeroen
Jeroen

SNES Classic Mini kopen! De Mini Super Nintendo Entertainment System vanaf September beschikbaar

Ja, natuurlijk! Na het verschijnen van de mini NES en het succes daarvan kon Nintendo natuurlijk niet achterblijven met een vervolg op de hitserie van de jaren 90. Vanaf September is de mini SNES overal te koop, maar hoe zorg je dat je dit keer er op tijd bij bent?!

SNES Classic Mini

Geweldig! Waar de Mini NES al het één en ander losmaakte bij de diehard gamers, moet de mini SNES toch nog meer mensen raken! Wie heeft er niet Mario Allstars (waarom zit die er niet bij?!)  gespeeld, of Donkey Kong? Super Mario Kart! Och, jongens ik krijg een opleving op mijn 34e levensjaar. Keer terug naar de jaren negentig en speel tijdloze klassiekers op het Nintendo Classic Mini: Super Nintendo Entertainment System, dat op 29 september wordt uitgebracht in Europa. Op het Nintendo Classic Mini: Super Nintendo Entertainment System staan 21 klassieke games die je eenvoudig kunt spelen op iedere HD-tv met de meegeleverde HDMI-kabel.

Persoonlijke favorieten die ik zag voorbijkomen zijn Donkey Kong Country, Street Fighter, Zelda, Final Fantasy, Secret of Mana, Super Mario World, Super Mario Kart en nog veel meer! Op dit systeem kunnen spelers voor het eerst het intergalactische avontuur Star Fox 2 beleven. Dit vervolg op het originele Star Fox (dat in Europa oorspronkelijk onder de naam Starwing is uitgebracht) is ontwikkeld tijdens het SNES-tijdperk, maar nooit uitgebracht! Nergens!

Het Nintendo Classic Mini: Super Nintendo Entertainment System ziet eruit en voelt aan als het oorspronkelijke systeem, maar dan kleiner. Op het systeem staan 21 games:

21 top games!

Contra III The Alien Wars,  Donkey Kong Country,  EarthBound,  FINAL FANTASY® III, F-ZERO, Kirby Super Star,  Kirby’s Dream Course,  The Legend of Zelda: A Link to the Past,  Mega Man™ X,  SECRET of MANA®,  Star Fox, Star Fox 2, Street Fighter™ II Turbo: Hyper Fighting,  Super Castlevania IV,  Super Ghouls’n Ghosts™,   Super Mario Kart,  Super Mario RPG: Legend of the Seven Stars, Super Mario World,  Super Mario World 2: Yoshi’s Island, Super Metroid,  Super Punch-Out!!

Opmerking: alle games die op het Nintendo Classic Mini: Super Nintendo Entertainment System staan, zijn de oorspronkelijk Amerikaanse versies in 60 Hz. Bij het Nintendo Classic Mini: Super Nintendo Entertainment System zit één HDMI-kabel, één stroomkabel met een USB-aansluiting* en twee controllers met een snoer. Daarmee kunnen spelers meteen aan de slag, samen of alleen. Sommige games die je met z’n tweeën kunt spelen, zijn Street Fighter™ II Turbo: Hyper Fighting, Super Mario Kart, Contra III The Alien Wars en SECRET of MANA®.

SNES Mini waar te koop?

Momenteel durft geen webwinkel het nog aan om een pre-order mogelijk te maken. Simpelweg omdat er nog te weinig informatie beschikbaar is over de hoeveelheid consoles die gemaakt worden. De Mini NES was binnen no time uitverkocht en werd niet meer opnieuw gemaakt. De tip van GadgetGear is om je nu in te schrijven voor alle nieuwsbrieven van de grote webwinkels die de NES Mini verkochten. Naar verwachting is er eind Juli duidelijk in welke hoeveelheid de Mini SNES naar Nederland komt en op dat moment kun je het beste bij meerdere webwinkels pre-orderen. Ten eerste omdat je dan zeker bent van een exemplaar en mocht je er toch meerdere moeten afnemen dan ben je die binnen no time kwijt aan vrienden, familie of nieuwe vrienden 🙂

Wij houden jullie in ieder geval op de hoogte van de ontwikkelingen en we beloven plechtig dat als we meerdere modellen te hebben kunnen strikken, wij er één gaan verloten onder de lezers. No you are playing with power, portable SNES power.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.