Niko Universele Dimmer
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Niko introduceert universele dimmer voor lampen

Sinds de LED lamp leek hij niet meer te bestaan; de dimmer voor alle lampen. Het Belgische Niko heeft nu een dimmer ontwikkeld die dit plaatje wel in kan nemen. Haar eigen universele dimmer.

Het dimmen van LED lampen is in de praktijk zeer problematisch. De elektronica in LED lampen is niet gestandaardiseerd. Hierdoor moeten verschillende lampen op verschillende manieren worden gedimd. In de praktijk betekent dit dat je de juiste lamp bij jouw dimmer zal moeten zoeken. Bovendien zijn er ook nog andere verstoringen in de aanlevering van netstroom die voor flikkeringen in de verlichting kunnen zorgen. Dit zijn de TF/CAB signalen die de netwerkbeheerder over het netwerk stuurt om bijvoorbeeld dag/nachtstroom te schakelen of straatverlichting.

De nieuwe dimmer van Niko bevat filters voor TF/CAB signalen en elektronica die zich aanpast op het type lamp dat je gebruikt. Alles tussen de 3 en 200 Watt is te dimmen met de universele dimmer. Bovendien zit er een drukknop op waarmee je schakelt tussen uit en de laatste dimstand. Handig. Alleen lijkt het er nog niet op dat deze handige dimmer ook kan samenwerken met het smart home systeem van Niko.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.