LG G6
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

LG gaat haar G6 gezichtsherkenning en andere nieuwe features geven

De noodzaak voor smartphonebouwers om ieder jaar met een nieuwe smartphone te komen levert nogal wat concessies af. In veel gevallen gaat het dan om onderdelen die gewoon nog niet goed werken. LG Pakt het duidelijk anders aan. In plaats van een vlaggenschip af te leveren dat laat zien dat er iets aan ontbreekt, kregen we een complete G6 onder ogen. En komen er nu wat leuke updates aan.

LG gaat de G6 bijvoorbeeld gratis van gezichtsherkenning voorzien. LG noemt dit Face Print. Tot nu toe is het vooral Samsung die veel lawaai maakt rondom deze functie in haar Galaxy S8 series. Het toestel kan dan op basis van de camera beslissen om zichzelf te ontgrendelen.

Een ander leuk grapje in de nieuwe camera software is de herkenning van vingers. Zo zal het toestel je waarschuwen als je per ongeluk een vinger in beeld hebt. Handig met de groethoeklens.

Daarnaast komt LG met de Low Power Consumption functie. Daarmee gaat het stroomverbruik omlaag wanneer het toestel niet wordt gebruikt. Dit doet LG door sensoren en andere elektronica uit te zetten wanneer deze niet nodig zijn.

LG heeft ook laten weten dat het met de LG G6+ gaat komen. Qua uiterlijk is het toestel gelijk, maar je krijgt 6GB werkgeheugen in plaats van 4GB en je krijgt een royale 128GB aan opslagruimte.

Eén reactie

  1. Ik hoop dat deze LG G6 geen modulair design krijgt zoals de LG G5. Dat was best eem fiasco. Ik ben benieuwd naar de Low Power Consumption functie. Het is al lang bekend dat LGs’ batterij geen sterke punt is van deze toestellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.