OnePlus 5
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Dit is de OnePlus 5 dual camera smartphone

OnePlus heeft deze week haar nieuwe vlaggenschip onthuld; de OnePlus 5. Zoals de naam al doet vermoeden gaat het alweer om de vijfde generatie van het dochtermerk van het Chinese Oppo. Ook nu weer krijg je high-end specs tegen een erg concurrerende prijs.

OnePlus heeft de OnePlus 5 namelijk uitgerust met de Qualcomm Snapdragon 835 chipset. Dezelfde chipset die te vinden is in de Amerikaanse versie van de Samsung Galaxy S8, in de HTC U11 en de Sony Xperia XY. Allemaal toestellen die fors duurder zijn dan de nieuwe OnePlus. Bovendien leggen ze er ook nog eens 8GB aan werkgeheugen in en dat is een zeldzame hoeveelheid in smartphoneland.

De OnePlus 5 is een dual-camera oplossing. Één 16 megapixel lens en een 20 megapixel lens schieten samen de plaatjes met een lichtsterkte van f/1.7. Je kunt alle foto’s in RAW schieten zodat je volop mogelijkheden hebt tot nabewerking.

OnePlus levert ook een nieuwe snellader en belooft dat een half uur laden genoeg is voor een dag stroom. Ze noemen dit Dash Charge. Bovendien verplaatsen ze het management van de laadstroom van de smartphone naar de adapter zodat de telefoon minder warm wordt tijdens het laden.

Beschikbaarheid

De Slate Gray versie van de OnePLus 5 krijgt 6GB werkgeheugen en 64GB opslagruimte voor €499. Leg je €559 neer, krijg je de Midnight Black editie met 8GB werkgeheugen en 128GB aan opslagruimte. Dat de OnePlus 5 een prijsvechter is, mag duidelijk zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.