Arjan Olsder
Arjan Olsder

Fastned gaat versneld uitbreiden met Van der Valk

Het lijkt erg goed te gaan met het Nederlandse Fastned. Terwijl het aantal overstappers op elektrisch rijden blijft groeien, blijven ze nieuwe laadstations bij tankstations bouwen. Om de capaciteit verder te vergroten, gaat Fastned nu ook samenwerken met Van der Valk.

Het is de bedoeling dat 40 Van der Valk restaurants en hotels voorzien gaan worden van Fastned laadstations. Daarvan staan er 13 in België, waarmee ook de internationale aanwezigheid van Fastned wordt vergroot. Tenminste, dat is het idee. De eigenaren van de restaurants moeten individueel met Fastned om tafel om te kijken of het plan gerealiseerd kan worden. De stations nemen immers ruimte in. Daarnaast is er een stevige infrastructuur voor nodig.

Het aanleggen van laadstations vergt wel veel tijd aldus ceo Michiel Langezaal tegenover RTL-z. Hij hoopt dat het eerste station dit jaar al staat, maar medio volgend jaar is realistischer.

België is het derde land buiten Nederland waar Fastned zal gaan opereren. Eerder kreeg het bedrijf al toestemming om 14 laadstations in Duitsland te bouwen en ook voor rond Londen is een deal binnen. Alle daadwerkelijke laadstations staan vooralsnog in Nederland. Om kapitaal te verwerven heeft Fastned nieuwe obligaties beschikbaar met 6% rente. Deelname is wel vanaf €1.000 met een looptijd van 5 jaar. Het bedrijf zoekt €3.3 miljoen om te groeien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.